Реч је о аутобусу српске регистрације који је возио децу и одрасле на летовање на Црном мору, саопштио је МУП.

Аутобус се окренуо на бок у јарку на аутопуту. Још није могуће коментарисати узроке несреће, речено је „Широм света и код нас” у МУП-у.

Фото: Фејсбук принтскрин/BG VOICE

 

Полиција и ватрогасци су на лицу места, саобраћај се одвија отежано. Повређен је и возач аутобуса. Возачи аутомобила су стали и помажу у извлачењу повређених из аутобуса.

Инцидент се догодио нешто после 20 часова.

Сумња се да је узрок несреће клизав пут или да је заспао возач, са друге стране према незваничним информацијама, возач је покушао да седиште сувозача помери једном руком и нагло скренуо када је и слетео са аутопута и изврнуо се.

Деца су путовала из Несебара. Део су фолклорног ансамбла „Јулира” и пореклом су из приградског насеља Београда, Батајнице.

Фото: Фејсбук принтскрин/BG VOICE

 

- Аутобус је на територију Републике Бугарске ушао преко пункта Калотина 7. августа у 23 сата. Саобраћао је у правцу бугарског Црног мора, данас је у повратном току за Републику Србију. Било је 49 особа. у аутобусу је такође потврђено да је и број репатријација.Од ових 49 - 46 особа су екипе Хитне помоћи превезене у центре у Старој Загори.3 особе чекају на лицу места и у добром су стању - рекао је за БНТ заменик главног секретара Министарства унутрашњих послова Станимир Станев.

Према његовим речима, аутобус се нормално кретао својом траком и полако и постепено излазио из саобраћајне траке.

По налогу главног тужиоца Ивана Гешева, на место саобраћајне незгоде код Старе Загоре изашла је екипа истражитеља Националне истражне службе, како би отпочели увиђај у вези са слупаним аутобусом са држављанима Србије АМ „Тракија“. " те ноћи.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".