Љиљана Јакшић, позната српска глумица, преживела је многе тешке тренутке у животу, а сада јој се срећа поново осмехнула.


У теленовели “Од јутра до сутра” Михаила Вукобратовића, Станка Милошевића и Александра Елчића Челановића Љиљана глуми спремачицу Стевку, која воли да све чује и све зна.

 Ова теленовела је рађена по аргентинској сапуници “Los exitosos Pells”, а прилику да у њој заигра Љиљана сматра великим изазовом.

- У серији играм спремачицу Стевку око које се свашта дешава. Она је од оних особа које све знају, чују и виде и на све имају свој коментар. Једноставно, мешају се у сваку ситуацију. Стевка заиста завирује свуда - у сваку фиоку, у сваки џеп, смешта али и намешта. Добила сам шансу која се не пропушта. Лепо је што сам део екипе и део оваквог великог пројекта - прича Љиљана Јакшић.

Она се осврнула и на сличности које постоје између Стевке и ње.

Фото: Jutjub принтскрин/ Televizija srpske dijaspore

 

- Наравно да има неких сличности и увек када радимо неки лик пронађемо прво код себе те сличности. То ми помаже за лакше креирање те улоге. О којим сличностима је реч нека, за сада, остане тајна.

Љиљана је потом открила и ко ће се још осим ње наћи у улогама у овој занимљивој серији:

- Бане Видаковић који игра Бошка и Мирјана Ђурђевић која тумначи Слађу. Ми смо трио, односно жила куцавица те телевизије које је главно место догађаја. Слађа иначе држи бифе, а Бошко је човек који ради дезинсекцију простора, бори се са бубама и помаже у свакој ситуацији.
С обзиром на то да има мало дете, Љиљана је открила како успева да усагласи пословне и породичне обавезе:

- Није ни мало једноставно да снимате теленовелу. Мора да се одвоји време за снимање, као и да се одвоји време за учење текста. Све то доведе некада човека до лудила, али је забавно и то је глумачки посао. Уствари то је наш живот и уколико глумац не снима, нема ништа горег од тога.

Љиљана наступа у Скадарлији играјући представе које обожава, али је услед короне једно време у потпуности била без посла. Тада је стрепела од сваког новог дана, али се није предавала. У више наврата говорила је о том тешком периоду, који је на сву срећу далеко иза ње:

Фото: Taнјуг/Зоран Зештић/нр

 

- Седам месеци не радим и наравно да је корона утицала. Невероватна ми је прича, као да сам у зони сумрака из које никако да се пробудим. Дошла сам вечерас у Скадарлију да обиђем ресторане. Још увек су сви јако стегнути, али је ближе ту нада да ће се ово све завршити - причала је Љиљана за домаће медије. 

Сада пред њом су лепша времена, а труди се да својим ведрим духом и оптимизмом храбро са својом ћеркицом гази кроз живот. 

(Глоси)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".