LJiljana Jakšić, poznata srpska glumica, preživela je mnoge teške trenutke u životu, a sada joj se sreća ponovo osmehnula.


U telenoveli “Od jutra do sutra” Mihaila Vukobratovića, Stanka Miloševića i Aleksandra Elčića Čelanovića LJiljana glumi spremačicu Stevku, koja voli da sve čuje i sve zna.

 Ova telenovela je rađena po argentinskoj sapunici “Los exitosos Pells”, a priliku da u njoj zaigra LJiljana smatra velikim izazovom.

- U seriji igram spremačicu Stevku oko koje se svašta dešava. Ona je od onih osoba koje sve znaju, čuju i vide i na sve imaju svoj komentar. Jednostavno, mešaju se u svaku situaciju. Stevka zaista zaviruje svuda - u svaku fioku, u svaki džep, smešta ali i namešta. Dobila sam šansu koja se ne propušta. Lepo je što sam deo ekipe i deo ovakvog velikog projekta - priča LJiljana Jakšić.

Ona se osvrnula i na sličnosti koje postoje između Stevke i nje.

Foto: Jutjub printskrin/ Televizija srpske dijaspore

 

- Naravno da ima nekih sličnosti i uvek kada radimo neki lik pronađemo prvo kod sebe te sličnosti. To mi pomaže za lakše kreiranje te uloge. O kojim sličnostima je reč neka, za sada, ostane tajna.

LJiljana je potom otkrila i ko će se još osim nje naći u ulogama u ovoj zanimljivoj seriji:

- Bane Vidaković koji igra Boška i Mirjana Đurđević koja tumnači Slađu. Mi smo trio, odnosno žila kucavica te televizije koje je glavno mesto događaja. Slađa inače drži bife, a Boško je čovek koji radi dezinsekciju prostora, bori se sa bubama i pomaže u svakoj situaciji.
S obzirom na to da ima malo dete, LJiljana je otkrila kako uspeva da usaglasi poslovne i porodične obaveze:

- Nije ni malo jednostavno da snimate telenovelu. Mora da se odvoji vreme za snimanje, kao i da se odvoji vreme za učenje teksta. Sve to dovede nekada čoveka do ludila, ali je zabavno i to je glumački posao. Ustvari to je naš život i ukoliko glumac ne snima, nema ništa goreg od toga.

LJiljana nastupa u Skadarliji igrajući predstave koje obožava, ali je usled korone jedno vreme u potpunosti bila bez posla. Tada je strepela od svakog novog dana, ali se nije predavala. U više navrata govorila je o tom teškom periodu, koji je na svu sreću daleko iza nje:

Foto: Tanjug/Zoran Zeštić/nr

 

- Sedam meseci ne radim i naravno da je korona uticala. Neverovatna mi je priča, kao da sam u zoni sumraka iz koje nikako da se probudim. Došla sam večeras u Skadarliju da obiđem restorane. Još uvek su svi jako stegnuti, ali je bliže tu nada da će se ovo sve završiti - pričala je LJiljana za domaće medije. 

Sada pred njom su lepša vremena, a trudi se da svojim vedrim duhom i optimizmom hrabro sa svojom ćerkicom gazi kroz život. 

(Glosi)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".