Једна од најемотивнијих балада коју је Аца Лукас снимио у својој досадашњој певачкој каријери јесте нумера која носи назив “Лешће”. 

Он је у својој аутобиографској књизи објаснио како је настала ова тужна песма и каква је трагедија инспирасала текстописца да је напише.

Фото: Катарина Михајловић

 

- Песма “Лешће” је посвећена мом пријатељу који је умро од последица дрогирања и она је позив свима да кажу не дрогама. Песма је настала 1985. године и сви из моје генерације су је знали на Карабурми и пре него сам је снимио. Морао сам да снимим и отпевам ту песму, јер је нераскивиди део мог живота - испричао је Аца те наставио:

- Иако у мом оку понекад, док је певам, други не примете сузу, моја душа плаче. Песма је инспирисана причом о девојци са Карабурбе која свакодневно одлази на гробље “Лешће” и носи цвеће на гроб свог умрлог момка. Он је умро од последица дрогирања. Сваки пут пре него отпевам, волим да публици објасним коме сам је ја посветио - свом покојном пријатељу који је такође умро од последица дрогирања. Никад нисам хтео да снимим спот за ту спесму, јер сам знао да би то био мој последњи снимак.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ипче Ахмедовски - Мали Рамбо и велики певач кога смо прерано изгубили

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".