- Рачунао сам, до сада сам у ријалитијима провео 64 месеца, односно 1.900 дана! Био сам у девет ријалитија и спремам се за десети! Решио сам, улазићу у "Задругу" све док будем здрав и виталан. Ма умрећу у ријалитију! - започиње певач причу и објашњава зашто воли да живи на Пинковом имању у Шимановцима.

- Улазим у ријалитије због зараде, новац ме мотивше. Ја тамо радим за месечну плату, која није мала, и све паре дајем жени! Она је моја највећа подршка, срчано ме бодри док сам унутра. Схвата да је то мој посао. Једино не воли када псујем, али разуме да је то шоу-програм... Мени стварно не пада тешко ријалити. Здравији сам и оштроумнији од свих који су се до сада нашли у "Задрузи". Психички сам јак, никад нисам имао кризе и умем да играм игру. Јак сам као бетон и ниједном ми се није десило да пукнем, јер сам за ријалити спреман као звер!

Лепи Мића каже да га неки људи доживљавају као уображеног, бахатог и безобразног певача, а он тврди да је вредан, радан и да никад није глумио и представљао се да је оно што није. Он се присећа свог првог ријалитија и открива како се тада осећао.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

- Ушао сам први пут у ријалити "Фарма" 2013. године и јако добро сам се снашао. У старту сам им показао зубе и поставио их на своје место. Никад нисам имао трему, умем да "пливам" где год и с ким год да сам. Ушао сам у ријалити на наговор челника Пинк телевизије, а последњих пет година имање у Шимановцима је постало моја друга кућа - прича певач и додаје да му ништа не фали у ријалитију:

- У кући имамо свега, понашају се према нама као да смо цареви. Никада ми ништа није фалило! Волим тамо да пливам, вежбам и храним се здраво, зато сам јак, снажан и пун мишића и немам стомачину као данашњи омладинци. За мене је ријалити врхунска забава која би нас напољу много коштала. У "Задрузи" млади једу и је*у за џабе! Зато мислим да треба да заслуже да уђу у "Задругу" и тамо остану десет месеци.

Певач је рођен је у Сарајеву 1. јануара 1959. године као Мирослав Пржуљ, а касније је добио надимак Лепи Мића.

- Одрастао сам у Сарајеву, тамо сам ишао у школу и провео један део живота с оцем и мајком. Било нас је петоро деце, нажалост две сестре су преминуле одмах на рођењу, па је остало нас троје - брат, сестра и ја. Родитељи су држали угоститељски објекат, а ја сам им од малих ногу помагао, ништа ми није било тешко. Тамо се родила љубав према кафани. После основне уписао сам средњу угоститељску школу, смер за конобара. Касније сам завршио и вишу школу, али никад се нисам хвалио образовањем. Мислим да је у животу једино важно какви смо људи...

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

Певач је од малих ногу волео да ради и има свој динар:

- Никада нисам био лењ, увек сам се хватао посла. Још као дечкић помагао сам комшијама у зидању, па сам тако зарадио прве паре и купио прву кутију цигара. Почео сам да радим одмах после основне школе као конобар, добијао сам велики бакшиш.

Мића је једно време радио два посла, а на наговор Халида Бешлића почео је да пева.

- Иако су ми родитељи држали кафану која је била популарна и увек пуна, ја сам решио да се запослим у једном еминентном сарајевском локалу, где су биле свирке сваке вечери. У том локалу певале су велике звезде попут Халида Муслимовића, Халида Бешлића, Ханке Палдум, Шерифа Коњевића... Повремено сам се и ја хватао микрофона. Једног дана ме је Бешлић питао: "Зашто не би почео да певаш?! Видиш да ти иде јако добро." Тако је све почело... Конобарисао сам и певао, није ми било тешко да радим два посла. Певање ми је било изазов, а конобарисање извор зараде.

Певач открива да му је надимак дао пријатељ и кум Назиф Гљива:

Фото: В. Данилов

 

- Надимак Лепи дао ми је највећи и најбољи кантаутор деведесетих година Назиф Гљива, који је радио хитове највећим балканским звездама. Био сам баш леп као млад, па је Назиф одлучио да ми уз име Мића дода Лепи. Био сам аутентичан.

Мића је своју прву велику љубав Снежану одлучио да одведе пред олтар:

- Као момак сам увек био окружен лепим девојкама и забављао се са њима. Од своје 18. до 22. године био сам у војсци, а кад сам изашао, лудовао сам и свашта сам радио, али никада нисам био са певачицом. Све се променило кад сам упознао Снежану. Оженио сам се са 26 година, она је моја прва велика љубав. Супруга и ја смо 33 године у срећном браку. Никада није било трзавица између нас. Када сам ван ријалитија, трудим се сваки дан да јој кажем и покажем колико је волим. Љубав треба да се негује, увек јој тепам и обасипам је пажњом. Трудим се да је изненадим, не купујем јој цвеће и поклоне само када је празник, већ сваког другог дана. Највише волим да је изведем на ручак и да јој купим неке ситнице које јој значе.

Мића је успео да пропутује цео свет захваљујући певању! Каже да су многе његове колеге добиле тезге по иностранству захваљујући њему и његовим контактима: - Деведесетих сам био веома популаран, тако да сам на својим леђима вукао многе певаче. Они су наступали са мном, а не ја са њима, као што су неки говорили! Био сам у Америци, Канади, ма пропутовао сам цео свет, нема већег града на планети где нисам певао. Многе колеге сам вукљао и захваљујући мени су добиле прилику да наступају по иностранству. Певао сам са Недом Украден, Бором Чорбом, Бајагом и још многима. И баш смо се лепо дружили.

Фото: АТА имагес

 

Певач каже да су на тим тезгама много зарађивали, али и трошили.

- Понекад сам зарађивао 30.000, па и 40.000 марака за вече. Паре дођу и оду! Када имаш много, сви те зову, омиљен си у друштву и људи те воле. Ја сам одувек био галантан, тако да су се те паре потрошиле... Било је ту и много бакшиша, али смо га увек делили јер нас је било доста у екипи - каже Мића и препричава анегдоте са тезги:

- Ја сам први почео да певам на прославама и забавама за одабрано друштво. На једној свадби младожења ми је дао сав новац који је добио, па су ме онда његови родитељи пљували и клели! Објашњавао сам им да нисам крив, да ми је сам дао све паре! Једном се десило да је неки човек у кафану понео паре које је наменио за градњу куће, а на крају је све оставио мени. Онда је причао како је целу кућу потрошио на мене!

Фолкер је певао многим жестоким момцима, бизнисменима, спортистима...

- Нема успешног бизнисмена и репрезентативца из тог времена коме нисам певао. Међу њима су Звездан Терзић, Немања Видић, Синиша Михајловић, Никола Пековић, Срђан Ђоковић... Певао сам и Аркану 1991. године. Људи попут њега су били фер, поштовали су певаче. Тражили су да дођем на време и нису волели када неко паметује. На слављу је требало да знам коме треба да посветим посебну пажњу и које песме ко воли. Мени је то увек ишло од руке, зато су ме стално звали на своје забаве. Ти људи су знали да те штите, али и да награде. Били су права господа.

Фото: Н. Параушић

 

Пржуљ је увесељавао и политичаре.

- Певао сам многим политичарима - Вуку Драшковићу и Вељи Илићу, а Ивица Дачић је сам волео да запева "Миљацку", то је био његов хит. Такође, певао сам и руским политичарима. То је била велика част - прича Мића и додаје да му је криво што је пропустио шансу да пева и председнику Русије:

- Пре седам година пропустио сам прилику да певам лично Путину. Позвали су ме у Русију, али сам направио глупост и нисам прихватио да ми организатори среде авионску карту, већ сам рекао да ћу сам то да урадим. Пошто су тамо долазили људи из целог света, карата није било и то себи никада нећу моћи да опростим. Испао сам будала!

Мирослав каже да ће свој родни град заувек носити у срцу, али да се никада више тамо неће вратити.

Фото: Профимедиа

 

- Моји корени су у Сарајеву, сви моји су тамо рођени. Тамо смо имали породичну кућу, ја сам имао свој стан, сестра и брат такође су имали своје некретнине, а када је дошло до рата, све смо оставили. Није ми тешко пало што сам све напустио, такво је време било... Зли језици причају да не могу тамо да одем, то су будалаштине! Можда нисам добродошао јер сам певао српске националистичке песме, па можда то некоме смета. Град у коме сам растао више не постоји, ја сам тај који не жели више тамо да се враћа! - прича Пржуљ и подсећа да није једини познати Сарајлија који је заувек напустио тај град:

- Велике звезде попут Бреге и Кустурице више не живе тамо, јер то није више место где смо одрастали, све се променило... Више их виђам по белом свету. Мој град је Београд, овде су ме људи прихватили раширених руку. Живим овде од своје 32. године и никада не бих отишао нигде другде. Имао сам прилике да живим у свету, али сам одлучио да останем у Београду.

Певач данас живи у Кнез Михаиловој улици.

- Истина је, са женом и ћерком живим у центру Београда, али то нам ништа не значи, јер моја супруга је нормална и скромна и никад није била бахата. Она је највећим делом заслужна што је наше дете данас веома успешно. Моја ћерка је на докторским студијама и ради у једној светској компанији. Има огромну плату и обавља озбиљан посао - завршава причу Мића.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома Шерифа Коњевића - 1991. година

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".