Не само у Србији, већ свуда у свету постоји прегршт веровања везано за фотографије покојника. По некима их не треба држати изложене, јер уносе "неживу" енергију у дом, друга су сасвим супротна - верује се да су слике преминулих предака нека врста анђела чувара који вас штите од свега негативног... А има и веровања по којима фотографија не "хвата" само нечији лик и пресликава га на папир (или екран у дигиталној форми), већ буквално "сакупља" и његову енергију, ауру и душу...

Фото: Профимедиа

 

 

За оне који су сујеверни питање шта радити са фотографијама када особа премине, није нимало наивно. Постоје разни ритуали, правила, која треба да се поштују како би се избегла несрећа или, супротно, призвала срећа и радост.

Једно од увреженијих веровања је да фотографија покојника има везу са "другим светом". Али, добра вест јесте слика која приказује преминулу особу не отвара врата у тај свет. Међутим, они који се баве езотеријом кажу да уколико чето гледате слику преминулог и размишљате о проблемима и мукама кроз које је прошла, ако су вам асоцијације на ту особу негативне, ризикујете да вам се у дом усели лоша енергија.

Фото: Профимедиа

 

 

На тај начин ћете ослабити вашу природну енергетску заштиту, унети негативне вибрације у ваше поље, што заузврат може да и психички утиче на вас, да се осећате лоше, тужно, депресивно... Езотеричари закође кажу да никако не треба изрезивати фотографије на којима су преминуле особе и са њих уклањати оне живе. На крају крајева, фотографија је подсетник на вама драго биће а оно не може енергетски да утиче на живу особу.

Езотеричари препоручују да такве фотографије одложите у један албуим и да га с времена на време прелистате, присетите се лепих тренутака са драгим особама и затим га одложите.

Што се тиче качења слика покојника на зидове, ту су мишљења оних који су сујеверни подељена. По некима то није најбоља идеја јер може да унесе енергетски дисбаланс у дом, а по другима напротив - доноси мир (под условом да је реч о особи са којом сте имали добар однос).

Свакако, треба имати на уму да су ова "правила" чисто сујеверје и само их тако треба и доживети.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

ЉИЉАНА КОНТИЋ: Била је највећа Гидрина љубав са којом се женио чак три пута

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".