Ne samo u Srbiji, već svuda u svetu postoji pregršt verovanja vezano za fotografije pokojnika. Po nekima ih ne treba držati izložene, jer unose "neživu" energiju u dom, druga su sasvim suprotna - veruje se da su slike preminulih predaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od svega negativnog... A ima i verovanja po kojima fotografija ne "hvata" samo nečiji lik i preslikava ga na papir (ili ekran u digitalnoj formi), već bukvalno "sakuplja" i njegovu energiju, auru i dušu...

Foto: Profimedia

 

 

Za one koji su sujeverni pitanje šta raditi sa fotografijama kada osoba premine, nije nimalo naivno. Postoje razni rituali, pravila, koja treba da se poštuju kako bi se izbegla nesreća ili, suprotno, prizvala sreća i radost.

Jedno od uvreženijih verovanja je da fotografija pokojnika ima vezu sa "drugim svetom". Ali, dobra vest jeste slika koja prikazuje preminulu osobu ne otvara vrata u taj svet. Međutim, oni koji se bave ezoterijom kažu da ukoliko četo gledate sliku preminulog i razmišljate o problemima i mukama kroz koje je prošla, ako su vam asocijacije na tu osobu negativne, rizikujete da vam se u dom useli loša energija.

Foto: Profimedia

 

 

Na taj način ćete oslabiti vašu prirodnu energetsku zaštitu, uneti negativne vibracije u vaše polje, što zauzvrat može da i psihički utiče na vas, da se osećate loše, tužno, depresivno... Ezoteričari zakođe kažu da nikako ne treba izrezivati fotografije na kojima su preminule osobe i sa njih uklanjati one žive. Na kraju krajeva, fotografija je podsetnik na vama drago biće a ono ne može energetski da utiče na živu osobu.

Ezoteričari preporučuju da takve fotografije odložite u jedan albuim i da ga s vremena na vreme prelistate, prisetite se lepih trenutaka sa dragim osobama i zatim ga odložite.

Što se tiče kačenja slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena. Po nekima to nije najbolja ideja jer može da unese energetski disbalans u dom, a po drugima naprotiv - donosi mir (pod uslovom da je reč o osobi sa kojom ste imali dobar odnos).

Svakako, treba imati na umu da su ova "pravila" čisto sujeverje i samo ih tako treba i doživeti.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

LJILJANA KONTIĆ: Bila je najveća Gidrina ljubav sa kojom se ženio čak tri puta

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".