Максимална опрезност саветује се путницима када током ноћи крену на пут у страну земљу, сходно томе да се због непознавања пута и потенцијалне опасности, које се на њима могу јавити, чак и безазлена ситуација може постати прави проблем.

Српски туриста је на Фејсбук групи "Ливе фром Грееце" поделио управо један необичан и опасан тренутак који му се догодио на путу између Ставроса и Метаморфозиса у Грчкој.

Како наводи, све се десило током ноћи.

- На путу између Ставроса и Метаморфозиса. На неких 20 километара од Ставроса, зауставили смо кола да дете изврши малу нужду. Био је мрак, нека ливада, проширење поред пута. Чуо сам неки лавеж паса и тад угледао велико куче да иде према нама, увео сам дете у кола и ја утрчао. Тад сам угледао три огромна шарпланинца, скакали су на кола у покрету, гребали, срећа да смо им умакли. Само желим да упозорим остале чланове да пазе на тој локацији, да су нас дохватили било би страшно. Хвала богу све је прошло ок - истакао је Ненад.

Фото: принтскрин Фејсбук/Live from Greece

 

 

Његову објаву коментарисао је велики број људи, а део њих сматра да је у питању био изолован случај, док други тврде да се ово и раније дешавало, нудећи корисне савете који би спречили понављање ситуације у којој се нашао Ненад.

Ово су неки од коментара.

- Немојте никада више да се заустављате на путу, разне се ствари дешавају, велика пумпа и нужда на сваких четири сата и мирни сте.

- Прошло је време када смо могли да станемо где хоћемо. Хвала на упозорењу!

- Пазите се. Ти велики овчарски пси су типични за Грчку.

- Ужас, морам призвати и сећање на случај, кад су заустављали аутобус "успут" да путници предахну и при изласку из истог упадају у провалију - значи опрез!

- Исто нам се у јуну догодило али на улазу у Грчку. Прешли границу, сели кафу да попијемо... чопор паса, играли се с нашим псом. Кренули даље, и после стотинак метара највећи међу њима нам је скочио на прозор сувозача, стали смо, он удари у стакло па се одмакне па опет залети и удари. Стварно је било језиво... Муж крене полако, он испред аута, па на хаубу и на шофершајбну онако шапама, хорор. Волимо псе, нисмо убрзавали да га не повредимо, није нас остављао на миру сигурно цео километар... И онда се уморио, искористили смо прилику, гас и умакосмо. Сад док пишем па ми није свеједно, замислите како смо се осећали у реалном времену.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".