Maksimalna opreznost savetuje se putnicima kada tokom noći krenu na put u stranu zemlju, shodno tome da se zbog nepoznavanja puta i potencijalne opasnosti, koje se na njima mogu javiti, čak i bezazlena situacija može postati pravi problem.

Srpski turista je na Fejsbuk grupi "Live from Greece" podelio upravo jedan neobičan i opasan trenutak koji mu se dogodio na putu između Stavrosa i Metamorfozisa u Grčkoj.

Kako navodi, sve se desilo tokom noći.

- Na putu između Stavrosa i Metamorfozisa. Na nekih 20 kilometara od Stavrosa, zaustavili smo kola da dete izvrši malu nuždu. Bio je mrak, neka livada, proširenje pored puta. Čuo sam neki lavež pasa i tad ugledao veliko kuče da ide prema nama, uveo sam dete u kola i ja utrčao. Tad sam ugledao tri ogromna šarplaninca, skakali su na kola u pokretu, grebali, sreća da smo im umakli. Samo želim da upozorim ostale članove da paze na toj lokaciji, da su nas dohvatili bilo bi strašno. Hvala bogu sve je prošlo ok - istakao je Nenad.

Foto: printskrin Fejsbuk/Live from Greece

 

 

NJegovu objavu komentarisao je veliki broj ljudi, a deo njih smatra da je u pitanju bio izolovan slučaj, dok drugi tvrde da se ovo i ranije dešavalo, nudeći korisne savete koji bi sprečili ponavljanje situacije u kojoj se našao Nenad.

Ovo su neki od komentara.

- Nemojte nikada više da se zaustavljate na putu, razne se stvari dešavaju, velika pumpa i nužda na svakih četiri sata i mirni ste.

- Prošlo je vreme kada smo mogli da stanemo gde hoćemo. Hvala na upozorenju!

- Pazite se. Ti veliki ovčarski psi su tipični za Grčku.

- Užas, moram prizvati i sećanje na slučaj, kad su zaustavljali autobus "usput" da putnici predahnu i pri izlasku iz istog upadaju u provaliju - znači oprez!

- Isto nam se u junu dogodilo ali na ulazu u Grčku. Prešli granicu, seli kafu da popijemo... čopor pasa, igrali se s našim psom. Krenuli dalje, i posle stotinak metara najveći među njima nam je skočio na prozor suvozača, stali smo, on udari u staklo pa se odmakne pa opet zaleti i udari. Stvarno je bilo jezivo... Muž krene polako, on ispred auta, pa na haubu i na šoferšajbnu onako šapama, horor. Volimo pse, nismo ubrzavali da ga ne povredimo, nije nas ostavljao na miru sigurno ceo kilometar... I onda se umorio, iskoristili smo priliku, gas i umakosmo. Sad dok pišem pa mi nije svejedno, zamislite kako smo se osećali u realnom vremenu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".