За путовање аутомобилом у иностранство неопходно је познавати бар основне информације о саобраћају у тој земљи како не бисмо дошли у ситуацију да платимо казну и тако себи ускратимо део буџета за летовање.

Зато су администратори Фејсбук групе "Грчка уживо" одлучили да стану на пут недоумицама које муче српске туристе који су сопственим аутомобилима кренули пут грчких летовалишта.

- Прецртана дебела црта (једна или две) у знаку забране паркирања значи да не смете паркирати на тој страни улице парног или непарног месеца, а не дана. Ако је један правоугаоник прецртан, на тој страни не паркирате током јануара, марта, маја, јула, септембра и новембра, а су прецртана два онда осталим месецима - наводи се у посту.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

 

Један од чланова групе објаснио је зашто се у градовима у Грчкој често у једној улици могу видети оба знака.

- Дуж улице су радње или чак стамбени објекти, а аутомобили им блокирају или маскирају и ометају видљивост и приступачност, па се мењањем успоставља фер равнотежа за власнике радњи са обе стране - наводи корисник.

Надовезала се једна корисница која је је подсетила возаче из Србије на правило за кружни ток у Грчкој.

- Предност има онај који у исти улази по принципу предности са десна. Разликује се само ако сигнализација показује другачије - наводи корисница.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".