Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вушег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су А. Ј. (1973) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Он се терети да је, као одговорно лоце у једном новосадском предузећу присвојила 1377 чекова грађана у вредности од 6.872.449 динара из благајне тог предузећа, који су јој били поверени и тако себи прибавила противправну имовинску корист у том износу.

Недостатак тих чекова, како се сумња, прикрио је тако што је фалсификовао податке у информационом систему предузећа, уносећи непостојеће чекове којима је продужавала рокове доспећа.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

Подсетимо, недавно је откривено да је компанија Ц&А скоро седам година шверцовала кинеску робу и на тај начин оштетили буџет Србије за шест милиона евра. 

Компанија Ц&А отворила је прву продавницу у Србији 2012. године, а до скоро су пословали у 14 филијала широм Србије, углавном у шопинг центрима. У Србији су постали популарни због нижих цена.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".