Због злоупотребе овлашћења која је имао као царински агент задужен за компанију "Ц&А МОДА РС" доо Београд и прања новца, ухапшен је Александар Ј. сазнаје незванично Курир.

По наредби Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду њему је привремено заплењен стан у кули Б Београда на води, два стана на Новом Београду, гаража, а блокирани су и банкарски рацуни са њим повезаних лица.

Александар Ј. се сумњичи да је сачињавањрм и оверавањем царинско-финансијске документације са неистинитом садржином робу из Кине царинио као робу "Ц&А МОДА РС" доо Београд, која има одобрење за поједностављени поступак царињења (тзв. кућно царињење), а потом сачињавао лажне царинске декларације и неистинито приказивао вредност оцарињене робе.

Сумња се да је на тај начин оштетио бужет Србије и себи прибавио имовинску корист од преко 750 милиона динара. Тако стечени новац је улагао у куповину заплењених некретнина, иако је знао да потице из кривичног дела.

Како сазнајемо, поступак у овом случају је покренут по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду након што је од Управе за спречавање прања новца добило податке о несразмери у пријављеним приходима и имовини коју поседује.

Уследила је проактивна истрага која је резултирала данашњим хапшењем.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".