Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Vušeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su A. J. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

On se tereti da je, kao odgovorno loce u jednom novosadskom preduzeću prisvojila 1377 čekova građana u vrednosti od 6.872.449 dinara iz blagajne tog preduzeća, koji su joj bili povereni i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Nedostatak tih čekova, kako se sumnja, prikrio je tako što je falsifikovao podatke u informacionom sistemu preduzeća, unoseći nepostojeće čekove kojima je produžavala rokove dospeća.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, nedavno je otkriveno da je kompanija C&A skoro sedam godina švercovala kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra. 

Kompanija C&A otvorila je prvu prodavnicu u Srbiji 2012. godine, a do skoro su poslovali u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima. U Srbiji su postali popularni zbog nižih cena.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".