Koliko je Branko Cvejić bio posvećen mlađim kolegama otkrio je Bule Goncić, glumac i upravnik Narodnog pozorišta, koji je na samom početku karijere imao prilike da upozna legendu domaćeg glumišta.

- Mnogo sam bio tužan kada sam saznao da je Branko preminuo. Ovo je stravičan gubitak za čitavo srpsko glumište, ali i za glumište stare Jugoslavije. Branko je za života učinio mnogo, pre svega, za pozorište. Svojim radom ostavio je velikog traga u svetu glume, definitivno ga nikada nećemo zaboraviti, rekao je sa knedlom u grlu glumac, koji se potom prisetio poznanstva i saradnje sa starijim kolegom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

- Imao sam sreće da Branka upoznam još kao dete. Sarađivao sam s njim na početku svoje karijere, a imao sam sreće da učestvujemo na istim projektima u zrelim godinama. Ono što mogu zasigurno reći jeste da je Branko uvek imao lepu reč za svakoga. Često je davao dobronamerne savete mlađim kolegama. Bio je uvek spreman da pomogne i da nauči mlade glumce poslu, prisećao se Goncić, pa naglasio koliki je Cvejić uticaj imao na modernizaciju pozorišta.

- Branko je uneo velike promene u svet pozorišta. Dok je bio direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta, uveo je razne novitete i modernizovao je mnoge stvari. NJegovim odlaskom svi smo izgubili kolegu, vrsnog glumca, ali i prijatelja, zaključio je Bule za Alo.

BONUS VIDEO:

SEĆANJE NA ĐUZU STOJILJKOVIĆA: Pre sedam godina otišao je u večno pozorište

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".