Сретко Калинић, који је важио за главног егзекутора "земунског клана", открио у књизи "Земунски клан - ко је ко" доста нових информација, о којима шира јавност не зна ништа.

Неке од њих можда ће помоћи да се реше нека убиства која су и даље "нерешени слулчајеви", каже новинарка Снежана Џ. Стојановић, уредница књиге коју је написао управо Калинић .

Подсетимо, Калинић је осуђен на 40 година затвора због осам убиства и саучесништво у убиству премијера Зорана Ђинђића. Стојановићева открива како је настала сарадња између ње и Калинића.

- Мене као новинарку искрено, увек је занимала друга страна, а тако и треба да буде у нашем послу. Ове приче су заправо његова страна приче, његова истина - истиче наша колегиница.

Објашњава да је до сарадње са Калинићем дошло спонтано након интервјуа који је радила са њим прошле године.

- Верујем да је стекао поверење. Из његове приче сам схватила да би имао много тога да каже. С друге стране он је већ имао две пуне свеске исписаних текстова. Његова је идеја била да од тих текстова напише књигу, требала му је моја помоћ. Моје је било да те његове приче уредим и да објавим књигу - прича наша колегиница.

Сарадњу са Калинићем описује као корекнту.

- Скоро сваки дан смо се чули. Било је неопходно да ми неке приче објасни детаљније јер је писао онако како се у тренутку сетио или осећао. Требало је мало времена да се све то среди, а он је био прилично нестрпљив - каже кроз осмех Снежана.

Фото: МУП

 

 

С обзиром на то да је пратила случајеве у суду везане за "земунски клан" из текстова које је добила од Калинића видела је да има доста нових информација.

- Реч је о информацијама које ће шира јавност тек сада сазнати. Верујем да ће неке од њих можда помоћи да се реше неки случајеви који досада нису - каже Снежана. С друге стране како је објаснила Калинић је све ове године ћутао док су о њему сви други причали.

- Он тврди да му приписују убиства која није починио. Желео је да се чује његова страна приче, али и да објасни ко је био ко у "земунском клану". Мене као новинарку искрено, увек је занимала друга страна. Ове приче су заправо његова страна приче, његова истина - објаснила је наша колегиница.

Сарадњу са Калинићем описује као корекнту.

Како је навела Калинић је признао убиства која је починио и објаснио како их је извршио.

Фото: МУП

 

- Описао је и његову улогу у убиству премијера Зорана Ђинђића. За све почињене злочине кажњен је. Верујем да је тога свестан и да се помирио са тим. То је његов крст који носи - каже Снежана.

Према њеним речима док је уређивала књигу посебно интересантан, али и бизаран део јој је био где он прича о својој мајци.

- Његова мајка је гледала ТВ на ком је био извештај убиства, које је он починио. Тада би његова мајка почела да проклиње убицу. Како је написао. "Да је знала моја мајка да њен син често прави представе по улицама Београда, сигурно не би тако проклињала." - закључила је Снежана.

(Информер)

ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".