Sretko Kalinić, koji je važio za glavnog egzekutora "zemunskog klana", otkrio u knjizi "Zemunski klan - ko je ko" dosta novih informacija, o kojima šira javnost ne zna ništa.

Neke od njih možda će pomoći da se reše neka ubistva koja su i dalje "nerešeni slulčajevi", kaže novinarka Snežana DŽ. Stojanović, urednica knjige koju je napisao upravo Kalinić .

Podsetimo, Kalinić je osuđen na 40 godina zatvora zbog osam ubistva i saučesništvo u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Stojanovićeva otkriva kako je nastala saradnja između nje i Kalinića.

- Mene kao novinarku iskreno, uvek je zanimala druga strana, a tako i treba da bude u našem poslu. Ove priče su zapravo njegova strana priče, njegova istina - ističe naša koleginica.

Objašnjava da je do saradnje sa Kalinićem došlo spontano nakon intervjua koji je radila sa njim prošle godine.

- Verujem da je stekao poverenje. Iz njegove priče sam shvatila da bi imao mnogo toga da kaže. S druge strane on je već imao dve pune sveske ispisanih tekstova. NJegova je ideja bila da od tih tekstova napiše knjigu, trebala mu je moja pomoć. Moje je bilo da te njegove priče uredim i da objavim knjigu - priča naša koleginica.

Saradnju sa Kalinićem opisuje kao korekntu.

- Skoro svaki dan smo se čuli. Bilo je neophodno da mi neke priče objasni detaljnije jer je pisao onako kako se u trenutku setio ili osećao. Trebalo je malo vremena da se sve to sredi, a on je bio prilično nestrpljiv - kaže kroz osmeh Snežana.

Foto: MUP

 

 

S obzirom na to da je pratila slučajeve u sudu vezane za "zemunski klan" iz tekstova koje je dobila od Kalinića videla je da ima dosta novih informacija.

- Reč je o informacijama koje će šira javnost tek sada saznati. Verujem da će neke od njih možda pomoći da se reše neki slučajevi koji dosada nisu - kaže Snežana. S druge strane kako je objasnila Kalinić je sve ove godine ćutao dok su o njemu svi drugi pričali.

- On tvrdi da mu pripisuju ubistva koja nije počinio. Želeo je da se čuje njegova strana priče, ali i da objasni ko je bio ko u "zemunskom klanu". Mene kao novinarku iskreno, uvek je zanimala druga strana. Ove priče su zapravo njegova strana priče, njegova istina - objasnila je naša koleginica.

Saradnju sa Kalinićem opisuje kao korekntu.

Kako je navela Kalinić je priznao ubistva koja je počinio i objasnio kako ih je izvršio.

Foto: MUP

 

- Opisao je i njegovu ulogu u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Za sve počinjene zločine kažnjen je. Verujem da je toga svestan i da se pomirio sa tim. To je njegov krst koji nosi - kaže Snežana.

Prema njenim rečima dok je uređivala knjigu posebno interesantan, ali i bizaran deo joj je bio gde on priča o svojoj majci.

- NJegova majka je gledala TV na kom je bio izveštaj ubistva, koje je on počinio. Tada bi njegova majka počela da proklinje ubicu. Kako je napisao. "Da je znala moja majka da njen sin često pravi predstave po ulicama Beograda, sigurno ne bi tako proklinjala." - zaključila je Snežana.

(Informer)

GALERIJA: Zemunski klan

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".