Новак Ђоковић ових дана одмара у Хрватској без супруге Јелене, али она је била уз најбољег српског спортисту када год је то било важно за његову каријеру. Својевремено су заједно ишли у школу, а садашња супруга славног тенисера пратила је сваки корак његове каријере.

Тако је било и пре 16 година, када је Новак Ђоковић освојио прву АТП титулу у каријери која ће постати једна од највећих у историји спорта. Било је то у Амерсфорту, где је до титуле стигао без изгубљеног сета.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Novak Djokovic

 

 

Момак који се те 2006. године тек пробијао ка светском врху савладао је у финалном мечу Николаса Масуа (7:6, 6:4), а са трибина су га пратили Маријан Вајда и Јелена, његова тадашња девојка, а садашња супруга.

Управо ка њој се затрчао Новак након што је качкет и рекет бацио у публику, а о пољупцу који се догодио прича се и 16 година касније.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Novak Djokovic

 

Јелена је тада била девојчурак и бодрила је Новака са трибина. По њеном осмеху и узбуђености након освајања титуле може се закључити колико је била заљубљена у тенисера, а та радост и данас не мањка након сваке нове освојене титуле.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Novak Djokovic

 

 

Љубав најбољег српског тенисера и његове изабранице траје већ готово две деценије, а у међувремену је Новак направио импресивну каријеру. 

 Колико му значи фамилија видело се и на овогодишњем Вимблдону када су Јелена, Стефан и Тара стално били уз Новака на његовом путу до седме титуле у Лондону. Стефан је био прави хит читавог турнира, а и Тара се након финала играла на Централном терену Вимлдона.

БОНУС ГЛАЕРИЈА: Јелена и Новак Ђоковић - фондација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".