Подсетимо, млади Принц Џорџ први пут је отишао на Вимблдон и то на финале мушког сингла, у коме је Новак Ђоковић савладао Ника Кирјоса и по 21. пут у каријери подигао један генд слем трофеј.

Било је вруће, почетак топлотног таласа у Енглеској  и мајка га је натерала да се обуче као мали банкар - у одело и кравату. 

Војвоткиња од Кембриџа одвела га је на "Централни терен", а да је малишан  носио поло мајицу и шортс и да је отишао да гледа неког британског играча, све ово прошло би као још једна лепа прича са најпрестижнијег гренд слема...

Фото: Танјуг/АП

 

 

Авај, Кејт и Вилијам тим избором навукли су гнев острвски медија на себе из два разлога.

Као први, многим посматрачима идеја облачења Џорџа у одело и кравату била је подсетник на апсурдне и викторијанске захтеве које институција поставља деци из Винџора. 

А други је испливао недуго затим, енглески "Сан" и "Гокер" јављају да се испоставило, да је потенцијално, будући краљ ове земље (трећи у реду за трон), љубитељ тениса и чак има омиљеног играча.

Бакингемска палата ипак није желела да људи извештавају о томе. Током интервјуа пред велико недељно финале, неко је пред камером питао принца Џорџа ко жели да освоји Вимблдон, а он је без размишљања одговорио „Ђоковић“!

Фото:Принтскрин Јутјуб/Sport Klub

 

 

Бакингемска палата је тада замолила присутне новинаре да ова изјава не оде у етар.

Поводом свега огласио се и британски новинар Сајкс и изнео опсежну анализу догађања, који нису била познати  јавности.

- Џорџ је заправо рекао да навија за Новака Ђоковића пред камером, када је Кејт упознала Џорџа са неким од званичника. Тада, такође пред камером, малишан је деловао веома задовољно што је поздравио Ђоковића после меча – Џорџ му је подигао палац и желео је да разговара са Новаком. Рекао сам раније да мислим да је принц Вилијам обожаватељ Ђоковића, док је Кејт дефинитивно фан Роџера Федерера. Има смисла (за мене) да би Џорџ волео Новака, посебно ако Џорџ гледа мечеве са својим татом. Претпостављам да ако би палата покушала да натера људе да изоставе његов коментар, то би било из политичких разлога. Као, рецимо, Новакове антиваксерске изјаве и ставови. Озбиљно сумњам да би Џорџ уопште знао за те ствари, он једноставно воли спортисту, пренео је новинар.

Имена чланова краљевске породице кренула су да се "блате" по таблоидима на острву, па је поводом свега данас морао да реагује и принц Вилијам, како би спрао "љагу" са аристократског врха.

- Џорџ је велики љубитељ спорта и уживао је, јер је упознао победника турнира Новака Ђоковића. Кејт и Вилс мисле да је одлазак са њим на бројне забавне догађаје добар начин да му изграде самопоуздање за јавне наступе" открива инсајдер краљевске породице - "Вумнс деј".

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

Народ одушевљено дочекао излазак Новака Ђоковића на балкон Старог двора после освајања Вимблдона

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".