Novak Đoković ovih dana odmara u Hrvatskoj bez supruge Jelene, ali ona je bila uz najboljeg srpskog sportistu kada god je to bilo važno za njegovu karijeru. Svojevremeno su zajedno išli u školu, a sadašnja supruga slavnog tenisera pratila je svaki korak njegove karijere.

Tako je bilo i pre 16 godina, kada je Novak Đoković osvojio prvu ATP titulu u karijeri koja će postati jedna od najvećih u istoriji sporta. Bilo je to u Amersfortu, gde je do titule stigao bez izgubljenog seta.

Foto: Printskrin Jutjub/ Novak Djokovic

 

 

Momak koji se te 2006. godine tek probijao ka svetskom vrhu savladao je u finalnom meču Nikolasa Masua (7:6, 6:4), a sa tribina su ga pratili Marijan Vajda i Jelena, njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga.

Upravo ka njoj se zatrčao Novak nakon što je kačket i reket bacio u publiku, a o poljupcu koji se dogodio priča se i 16 godina kasnije.

Foto: Printskrin Jutjub/ Novak Djokovic

 

Jelena je tada bila devojčurak i bodrila je Novaka sa tribina. Po njenom osmehu i uzbuđenosti nakon osvajanja titule može se zaključiti koliko je bila zaljubljena u tenisera, a ta radost i danas ne manjka nakon svake nove osvojene titule.

Foto: Printskrin Jutjub/ Novak Djokovic

 

 

LJubav najboljeg srpskog tenisera i njegove izabranice traje već gotovo dve decenije, a u međuvremenu je Novak napravio impresivnu karijeru. 

 Koliko mu znači familija videlo se i na ovogodišnjem Vimbldonu kada su Jelena, Stefan i Tara stalno bili uz Novaka na njegovom putu do sedme titule u Londonu. Stefan je bio pravi hit čitavog turnira, a i Tara se nakon finala igrala na Centralnom terenu Vimldona.

BONUS GLAERIJA: Jelena i Novak Đoković - fondacija

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".