Тренутак када је Новак Ђоковић досегао метеорске висине "белог спорта" био је моменат који се поклопио са његовом променом животних навика и окретању ка нутритивним странама хране, занемарујући чулне ужитке.

Ипак посета босанским пирамидама донеле је неочекивано промену, у истрајним дијеталним принципима којих се српски ас придржавао.

Подсетимо наш најбољи тенисер завршио је посету Високом, где је свечано отворио нове терене и одиграо ревијалне мечеве са Иваном Додигом, Аљажом Беденеом и Алдином Шеткићем.

Ноле је провео неколико прелепих дана на месту где увек проналази мир и на ком по обичају "напуни батерије" након исцрпљујућих тениских обавеза.

Фото: Профимедиа

 

 

Међутим, након његовог одласка испливала је једна неочекивана информација, која ће запрепастити многе који су упућени у животни стил освајача 21. гренд слем титуле.

Наиме, Новак Ђоковић више није веган, барем према информацијама које је открила Мирсада Гудеговић, власница ресторана "Колиба". 

У питању је жена која је била задужена за спремање оброка Нолету, па би њене речи требали узети као релевантан извор.

- Новак ништа није наручивао, ја сам спремила ручак по свом избору за њега и Семира. Они једу шта им се да. И Семир је вегетаријанац, само је његова супруга Сабина јела месо. Ноле је сада јео уштипке од хељдиног брашна, фалафел (крокети од леблебија), разне сиреве. Пио је и природне сокове, наравно, без додатног шећера - рекла је Мирсада за Информер, који додаје да српски тенисер и даље не једе месо, али једе храну животињског порекла као што су млечни производи и јаја, што значи да је сада вегетеријанац.

Фото: Профимедиа

 

 

Мирсада је поручила да Ђоковић одише скромношћу, захвалношћу и хришћанским патријахалним манирима.

- Долази сваки дан када је у Високом. Каже да му се све свиђа. Сада није јео само чорбу, јер би му било превише. Захвали се за шта год да добије, такав је човек. Можда му нешто није пријало, али похвали увек све. Знам да посебно воли уштипке - поручила је она и додала да Ђоковић није добио специјалан третман:

- Ми и иначе имамо вегетаријански и вегански мени, јер нам често долазе странци који се тако хране. Не набављамо ту врсту хране само због Новака - наглашава Мирсада.

Фoто: Фејсбук принтскрин/Дурмиторска иницијатива

 

 

Осим што је очарана Новаковим карактером, Мирсада истиче и његов значај за развој места чији је становник.

- Долазе много мање успешни људи од њега, али уображени су, нису непосредни и нормални као Ноле. Одушевљена сам њиме. Да Семир није пронашао пирамиду, могли бисмо да закључамо град, угасимо светло и одемо. И Новак је својим доласцима промовисао наш град, па има све више туриста - закључила је Мирсада.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

Народ одушевљено дочекао излазак Новака Ђоковића на балкон Старог двора после освајања Вимблдона

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".