„Армани је господин, он је једнако стил. На крају су ме он и његови сарадници наговорили да се ошишам иако ја то нисам хтела. Увек ми је био сан да имам дужу косу, са њом изгледам и лепше и млађе“, присетила се у једној емисији Ивана сарадње са великим креатором ком је била муза.

Фото: Пеђа Милосављевић

 

Испричала је и да је, с друге стране, врло захтевно било радити са Келвином Клајном.

„Али када сам чула колико ћу бити плаћена по сату за то да на мени пробају и шију моделе, као и да ће са њом бити Кејт Мос – предомислила сам се.“

А како је Ивана дошла до свега тога?

Рано је осетила да јој је мода у крви, па се пријавила на конкурс загребачког магазина „Свијет“, који је организовао домаћи избор за „Фордово лице“. Онда ју је модна агенција Форд позвала да ради за њих у Њујорку. Због посла је морала ванредно да заврши последња два разреда средње школе, али знала је да иде у нешто што воли.

Фото: Д. Мишић

 

И десио се успех. Осванула је на насловници шпанског издања магазина Вог и, као прва српска манекенка која је то успела, винула се у звезде модног света.

Онда су велика имена редом почела да је зову, међу њима и Дона Каран, Донатела Версаће за ревију на чувеном Шпанском тргу у Риму, Роберто Кавали, Гучи, Армани, Долче и Габана…

Фото: Милена Анђела

 

Била је Арманијева муза, а на писти корачала уз Наоми Кембел, Кејт Мос, Синди Крофорд, Кристи Терлингтон, Клаудију Шифер, Линду Евангелисту, Еву Херцигову.

Ивана је остала позната и по чувеној кампањи за наочаре бренда Роберто Кавали са Брусом Вилисом.

Након свих успеха по свету Ивана се скрасила у Београду. У међувремену је издала пар књига са занимљивим детаљима из своје богате каријере.

„Моји „пензионерски“ дани су лепи, испуњени љубављу, срећом, неким стварима за које нисам имала времена. Живела сам живот у коферу, али био је то живот о коме сам сањала. Ја и сада путујем много, али туристички, тако да и у томе уживам. Али много ми значи то што и даље имам понуде из иностранства за разна снимања, едиторијале… много ми значи јер знам да, ако пожелим, могу да се вратим послу“, испричала је она пре пар година.

Године 2017. се верила са Дејаном Божовићем, који годинама живи и ради у иностранству, а у јавности би повремено процурила тек понека заједничка фотографија.


Претходно се говорило да је кратко била у љубави са нашим глумцем Вуком Костићем.

Фото: Н. Скендерија

 

Иначе, Ивана се прошле године огласила и поводом оптужби Милене Радуловић да ју је учитељ глуме Мика Алексић злостављао, пре свега јер је и она ишла на часове у исту школу.

Фото: П. Милошевић

 

„Ако је истина, ово је страшно, заиста. И сама сам била члан драмске групе као и небројено много данашњих успешних глумаца… Мика јесте био врло, врло строг, за нека моја схватања и тада и сада, његове педагошке методе су биле погрешне. Када сам изразила жељу да се упоредо бавим манекенством, рекао је да бирам између групе и манекенства. У року од минут сам одабрала, наравно, манекенство“, написала је Ивана на Инстаграму.

Фото: Милена Анђела

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Бошко Јаковљевић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".