Наташа Војновић, супермодела са наших простора, постала је заштитно лице бренда “Муглер” за пролеће лето 2022. и на тај начин се придружила најпознатијим светским супермоделима попут Беле Хадид и Амбер Валет.

Она се већ неколико пута појавила на насловници “Elle” часописа, па није изненађујуће што је креативни директор Муглера, Кеси Кедвалдер, препознао њену лепоту за свој пројекат.

Наташа Војновић више од две деценије осваја светске модне писте, а свој пут је градила стрпљиво без скандала, искључиво захваљујући таленту, невероватној харизми и специфичној лепоти.

Свој први велики пројекат уписала је давне 1996. када је ушла у топ 15 такмичарки на светском финалу престижног Elite Model Look-a и радила ревије за највеће брендове као што су Фенди и Баленсијага на Недељама моде у Паризу и Милану.

Наташа је рођена у Брчком у Босни и Херцеговини, одакле је у колима Хитне помоћи као 12- годишња девојчица са родитељима као избеглица пребегла у Београд код тетке спасивши се тако из пакла рата.

– Размишљала сам много о том мом првом доласку у Београд. Толико сам била љута, знате када вам мама и тата кажу идеш само на две недеље, па ћеш да се вратиш, ти си у фазону: “јао супер, неће бити школе”. Онда схватиш како пролазе дани да ће то да буде све дуже и дуже. Мени је отац умро за време рата, тај рат нас је све пореметио. Отишла сам у тај свет моделинга и у Америку љута, фактички за хлебом, да пронађем спас. Знате, на сцени сам увек била Наташа Војновић војник. Увек сам се водилa тиме да ја то могу, живот је тежак, али морам да идем даље. Нисам била од оних манкенки које су врцкале док су шетале, већ сам ходала као да сам имала пиштољ у рукама и изгледала као да ћу све да упуцам. Била сам љута, тако је то изгледало”, искрено прича Наташа, и додаје колико јој је било тешко да се снађе у Америци, као и да ли су јој подметали ногу на путу ка успеху, говорила је Наташа једном за медије.

Ништа није сурово у односу на оно када сам имала 12 година и колима Хитне помоћи отишла из Брчког у Београд, па када су падале те гранате, за мене је то био бег. Данас људи причају о толико много ствари у свету моде које се развијају. Никада нисам осетила да мене неко хоће да склони. Мислим да у мојој црти Војновића има та битна ставка стомаком за хлебом. Тело је тело, радиш на својој енергији, да нисам имала ту драму и пуцњаву, не знам да ли бих то данас била ја. Никада нисам чекала да ми неко нешто да или да ми нешто падне са неба, а то је тај један опстанак. Један сам од оних преживелих који се боре за себе”, изјавила је Наташа, која се сећа очевих и мајчиних речи у детињству:

- Мени је отац увек говорио: “Наташа, школу не завршавају они који су талентовани, већ они који седну и загреју столицу”, док је мајка говорила “гардероба не чини човека”, а имали смо жену Јелу, која нас је константно терала да намештамо собу, перемо судове, рибамо подове. Некако мислим да су то битне стваке у животу. Када се мода појавила, знала сам да имам само то. Сваки пут када бих пала, дизала бих се јер знам да имам само то. У предности сам у односу на остале јер имам богат живот, свашта сам преживела. Када разумеш све то, постајеш много богатији, а ја сам то увек разумела. Сматрам да смрт није финална дестинација, мислим да је рат нешто што се деси као болест или рак. А ако то преживиш и изађеш из тога доста јачи, онда си богатији и ближи Богу - каже манекенка.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Glossy.rs

 

Њен живот добио је потпуни смисао рођењем ћеркице Горе после 7 година љубави са Београђанином Миланом Бошковићем, великим заљубљеником у екстремне спортове. Ипак, беба није дошла лако.

Наиме, Наташи су лекари давали мале шансе да може да затрудни. То болно сазнање ипак није обесхрабрило пар који се борио за потомство и на крају срећом добили су ћеркицу која им је сада смисао живота.

- Знала сам да морам да успорим, да мање радим и путујем. Требало је да се опустим. Одрекла сам се кафе, слаткиша и свега што ме је убрзавало. Чак и цигарета. Размишљала сам, Наташи која је са 12 година изгубила детињство цигарета је била потребна због бунтовништва, али овој Наташи више не треба. Отишла сам на Хаваје месец дана, завршила школу за учитеља јоге. После 200 сати јоге, урадила сам тест за трудноћу. И нисмо очекивали чудо - испричала је својевремно.

Чудо се, ипак, десило – тест је био позитиван. Девет месеци касније у Њујорку Наташа је на свет донела ћерку Гору, која је име добила по њеној мајци, која нажалост није дочекала рођење своје унуке.

- Бојала сам се да је моје тело сувише истрошено од посла, да нећу моћи да се играм са њом, али када сам са ћерком изгубим осећај за године. Сад ми је све тешко, сем да будем с њом. Ово је моје време среће и уживам у сваком тренутку – додала је Наташа у истом интервјуу.

Ниједног тренутка се није двоумила да ли да доји своју бебу.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/sevenstartv

 

- Када сам се породила, рекли су ми да не морам да дојим. Нисам их послушала, наравно. Иако има седам месеци, Гора још сиса. То је сасвим нормално. Радим оно што је најбоље за бебу, а мајчино мелко свакако то јесте. сем да будем с њом. Ово је моје време среће и уживам у сваком тренутку – додала је Наташа у истом интервјуу.

Наташа се тада у још једном од ретких интервјуа, присетила и почетка љубави са својим изабраником Миљаном, инструктором сноубординга и кајтсурфинга.

- Миљан је увек био уз мене кад ми је био потребан, као и ја уз њега. Све што нам се дешавало у животима прошли смо заједно, ништа нисмо крили једно од другог. Никада се нисам плашила његових тамних страна, а ни он мојих. Свесни смо да их има сваки човек и упркос таквим тренуцима никада нисмо одустали једно од другог. Просто, кад неког волиш, волиш га онаквог какав јесте. Другачије не би било реч о љубави. А ја Миљана волим. Уз њега растем, он ме чини бољом особом, развија оно најлепше у мени – закључила је Војновићевa.

Иако су дуго заједно, пар и даље не размишља о браку.

- Не журимо. Миљан ми је то предлагао, али срце је важније од папира. Свакако ћемо то једном урадити. Можда када будемо имали 70 година. То би било лепо, крунисати везу после много заједничких година, а не на почетку, и онда се распасти са осмехом – закључила је манекенка.

(Глорија)

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".