Дарко Ашанин убијен је 30. јула 1998. године у Београду када је на њега испаљен велики број метака из аутоматске пушке док се налазио у свом кафићу "Легат" (Колосеум).

"Нпортал" је решио да направи серијал који ће се обратити најбитније сегменте живота Дарка Ашанина. У првом делу могли сте прочитати на који начин је један од представника београдског асфалта убијен у свом кафићу "Легат", док ће се у другом говорити о његовој сахрани.

Ашанин је сахрањен 2. јуна, а на вечни починак испратило га је мноштво пријатеља и родбине.

На овај начин је "Демократија", 3. јуна 1998. године, писала о његовом испраћају.

У присуству многобројне родбине и пријатеља, јуче је на Топчидерском гробљу сахрањен Дарко Ашанин, који је убијен у уторак увече у свом кафићу "Колосеум" на Дедињу. 

Фото: архив Борбе, П. Милошевић

 

 

Ашанин је познат југословенској јавности по својој  фабрици стакла и огледала, и као власник неколико најатрактивнијих кафића у граду. Његово име спомиње се у неколико неразјашњених убистава у задњих неколико година у Београду.

Опроштајни говор одржао је његов стриц Драган Ашанин, нагласивши да је Дарко био омиљен међу пријатељима, узоран супруг и отац.

- Сви који су га познавали морали су га волети. Над Дарком не треба плакати, већ пустити душу. Почивај с анђелима, као што си са њима и живео - рекао је он.

Фото: архив Борбе, Н. Фифић, А. Станковић

 

 

Ковчег са посмртним остацима Дарка Ашанина, прекривен тробојкама са звездом петокраком, спуштен је у породичну гробницу уз звуке химне "Хеј, Словени". 

Од познатих јавних личности, на јучерашњој сахрани су примећени Павле Булатовић, саветзни министар одбране, Слободан Черовић, републички министар турзима и члан дирекције ЈУЛ, Драган Човић, члан градске Владе, Слободан Шијан, филмски редитељ, Драган Бјелогрлић, глумац, као и бивши ипрвак Европе у професионалном боксу, Љубиша Симић.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".