Darko Ašanin ubijen je 30. jula 1998. godine u Beogradu kada je na njega ispaljen veliki broj metaka iz automatske puške dok se nalazio u svom kafiću "Legat" (Koloseum).

"Nportal" je rešio da napravi serijal koji će se obratiti najbitnije segmente života Darka Ašanina. U prvom delu mogli ste pročitati na koji način je jedan od predstavnika beogradskog asfalta ubijen u svom kafiću "Legat", dok će se u drugom govoriti o njegovoj sahrani.

Ašanin je sahranjen 2. juna, a na večni počinak ispratilo ga je mnoštvo prijatelja i rodbine.

Na ovaj način je "Demokratija", 3. juna 1998. godine, pisala o njegovom ispraćaju.

U prisustvu mnogobrojne rodbine i prijatelja, juče je na Topčiderskom groblju sahranjen Darko Ašanin, koji je ubijen u utorak uveče u svom kafiću "Koloseum" na Dedinju. 

Foto: arhiv Borbe, P. Milošević

 

 

Ašanin je poznat jugoslovenskoj javnosti po svojoj  fabrici stakla i ogledala, i kao vlasnik nekoliko najatraktivnijih kafića u gradu. NJegovo ime spominje se u nekoliko nerazjašnjenih ubistava u zadnjih nekoliko godina u Beogradu.

Oproštajni govor održao je njegov stric Dragan Ašanin, naglasivši da je Darko bio omiljen među prijateljima, uzoran suprug i otac.

- Svi koji su ga poznavali morali su ga voleti. Nad Darkom ne treba plakati, već pustiti dušu. Počivaj s anđelima, kao što si sa njima i živeo - rekao je on.

Foto: arhiv Borbe, N. Fifić, A. Stanković

 

 

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Darka Ašanina, prekriven trobojkama sa zvezdom petokrakom, spušten je u porodičnu grobnicu uz zvuke himne "Hej, Sloveni". 

Od poznatih javnih ličnosti, na jučerašnjoj sahrani su primećeni Pavle Bulatović, savetzni ministar odbrane, Slobodan Čerović, republički ministar turzima i član direkcije JUL, Dragan Čović, član gradske Vlade, Slobodan Šijan, filmski reditelj, Dragan Bjelogrlić, glumac, kao i bivši iprvak Evrope u profesionalnom boksu, LJubiša Simić.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".