Сретко Калинић, један од најопснијих чланова банде, који служи казну у КПЗ Забела, открио је строго чувану тајну најмоћније криминалне групе, а то је зашто је Милоша Симовића који је такође био члан Земунског клана називао погрдним надимком коме су се сви смејали. Калинић и Симовић су некада били другари, али су због једне ситуације постали заклети непријатељи.

Овај осуђени убица је једном приликом послао писмо из затвора редакцији београдског листа, где је открио зашто Симовића назива "Дер*е Главато", као и објашњење како је настао тај надимак: "Ко је Милош Симовић познатији под надимком Дер*е Главато, објаснићу што краће будем могао!", гласио је почетак писма. 

У писму је и описао пријатељство између Милоша Симовића и Душана Спасојевића, једног од оснивача клана, од ког је потекао део надимка. Тврдио је да је Спасојевић Симовића "од миља" звао Главато, а да му је онда након ове приче преименовао надимак.

Фото: МУП

 

"Дер*е Главато је засмејавао Душана Спасојевића својим глупостима и он га је готивио због тога", написао је Калинић, а онда испричао наводни догађај због којег Симовића погрдно ословљава. Све је почело тако што је Милоша наводно ухватила полиција са љубавником у ауту.

"Како је Дер*е Главато Симовић добио овај надимак? Њега је затекла патрола полиције у колима са мушкарцем, препозна га полицајац и пита: 'Јеси ли ти то, Симо?' Симо и даље ћути и крије се иза леђа голе људине која му седи у крилу. Пошто се знало да је Дер*е Главато Симовић пријатељ Душанов (Спасојевићев) није му смео ништа полицајац. Само му је рекао: 'Симо, ти си дер*е', залупио врата и отишао", написао је Сретко Калинић.

Калинић је даље навео да је Симовић описивао ту ситуацију и да им је испричао све детаље о авантури.

Фото: МУП

 

"Дерпе Главато се довукао код нас у стан и причао све у детаље о својој авантури, убили смо се од смејања болесној пајсерчини. Било је ту још детаља које је проживео Дер*е Главато са својим љубавником и којим смо се смејали", додао је он. 

Ово није био први пут да Калинић на овај начин ословљава Симовића, када су се једном приликом видели, направили су потпуни хаос у судници. Милош Симовић, служи максималну затворску казну у затвору Забела јер је осумњичен за покушај убиства Калинића у Загребу 2010. године. Сретко и Милош су се на суђењу срели очи у очи где је на суђењу Сретко рекао да опрашта Симовићу и да га неће теретити, али није пропустио ни да му опет упути неколико увреда - његову жену је назвао "Ћићолина", а Милоша Симовића је називао под овим познатим надимком "Дер*е Главато".

(Мондо)

ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".