Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев истакао је данас да су сви у Европи уморни од Украјинаца и да њихова љубав "пуца".

- Чини се да се бурна романса Европљана и Украјинаца ближи крају. Европљани их не желе више, уморни су од њих. Бесни Пољаци сећали су се свог помахниталог национализма. Гласно подсећају скоро четири милиона Украјинаца, који су се сместили у њиховој земљи на то да су у Пољској. Слични процеси се одвијају и у другим европским земљама које су започеле љубавне игре са Кијевом. То је јасно. - написао је Медведев на свом Телеграм налогу и додао:

Он је навео да једак корак дели украјинофилију од украјинофобије. 

- Уосталом, бледећа осећања не могу се поново распламсати никаквим обећањима о будућем дугорочном и неравноправном браку - рекао је Медведев мислећи на, како каже, митски улазак у ЕУ.

Поред тога, истакао је да би било лепо да се Украјинци сете некадашње љубави према "зеленом момку у зеленој мајици", алудирајући на украјинског председника Володимира Зеленског који је постао препознатљив по маслинастој одећи која је постала саставни део његовог имиџа. 

Фото: Профимедиа

 

- И за своје добро, брзо прекините ту љубав заувек - закључио је Медведев. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Максим Доњец - шеф обезбеђења украјинског председника Володимира Зеленског

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".