Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev istakao je danas da su svi u Evropi umorni od Ukrajinaca i da njihova ljubav "puca".

- Čini se da se burna romansa Evropljana i Ukrajinaca bliži kraju. Evropljani ih ne žele više, umorni su od njih. Besni Poljaci sećali su se svog pomahnitalog nacionalizma. Glasno podsećaju skoro četiri miliona Ukrajinaca, koji su se smestili u njihovoj zemlji na to da su u Poljskoj. Slični procesi se odvijaju i u drugim evropskim zemljama koje su započele ljubavne igre sa Kijevom. To je jasno. - napisao je Medvedev na svom Telegram nalogu i dodao:

On je naveo da jedak korak deli ukrajinofiliju od ukrajinofobije. 

- Uostalom, bledeća osećanja ne mogu se ponovo rasplamsati nikakvim obećanjima o budućem dugoročnom i neravnopravnom braku - rekao je Medvedev misleći na, kako kaže, mitski ulazak u EU.

Pored toga, istakao je da bi bilo lepo da se Ukrajinci sete nekadašnje ljubavi prema "zelenom momku u zelenoj majici", aludirajući na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je postao prepoznatljiv po maslinastoj odeći koja je postala sastavni deo njegovog imidža. 

Foto: Profimedia

 

- I za svoje dobro, brzo prekinite tu ljubav zauvek - zaključio je Medvedev. 

BONUS GALERIJA: Maksim Donjec - šef obezbeđenja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".