Током деведесетих тумачио је улогу Кокана у "Породичном благу" и доктора Попца у "Срећним људима" и то је било довољно да постане миљеник жена.

Годинама је важио за једног од најпожељнијих на јавној сцени. Али, његово срце освојила је новинарка Драгана Литричин Дунић, иначе доктор књижевних наука.

Био је верни гледалац Драганине емисије "Личности и светови" и преознао љубав на први поглед. Пар је годинама у складном браку.

Фото: В. Данилов

 

Одмах се да закључити, њих двоје имају слична интересовања, а наводно је љубав планула на први поглед.

Фото: Архив Новости

 

– Притом, светови драмске уметности и књижевности су компатибилни, тако да нисмо два света, истакла је својевремено Драгана за Сторy.

Како је она пре неколико година објаснила, син Душан, који данас има већ 21 годину, центар је њиховог света.

– Трудимо се да га васпитамо тако да постане добар човек. Учимо га племенитости, хуманости, храбрости, али и да живи по овим већ помало заборављеним врлинама у данашње време. Не верујем у лажне вредности новог доба, као ни у брз, лак и незаслужен успех. Верујем само у највише људске вредности које ће, ипак, победити у сваком времену. Истина је увек јача од лажи, доброта од зла, светлост од таме, љубав од мржње, правда од неправде, а време као најбољи судија показаће да је бољи свет могућ једино ако постанемо бољи људи. А то значи и да, упркос тренутној суморној стварности, васпитавамо децу да верују у идеале,  истакла је она.

Фото: принтскрин јутјуб/ Универзитет Едуцонс Тутин

 

Александар је једном приликом открио због чега није завршио глуму у српској престоници.

– Био сам у ужем избору у Београду, нисам примљен, али ме је зато Бранко Плеша примио на одсек глуме у Новом Саду. Десила се случајност, као и много пута, с тим да је ова случајност била одлична за мене јер сам од Бранка Плеше много научио и била ми је част да будем његов студент,  навео је глумац.

– Нови Сад је у време кад сам ја студирао био апсолутно безбедан град финих и добронамерних људи. Наравно, као студент са стране више сам био упућен на друге студенте који, такође, нису били Новосађани. Дивно смо се дружили и учили од једног од најбољих. Жао ми је што нас је живот тако раздвојио па се не виђамо онолико колико бих желео – додао је тада он.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Драган Зарић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".