Tokom devedesetih tumačio je ulogu Kokana u "Porodičnom blagu" i doktora Popca u "Srećnim ljudima" i to je bilo dovoljno da postane miljenik žena.

Godinama je važio za jednog od najpoželjnijih na javnoj sceni. Ali, njegovo srce osvojila je novinarka Dragana Litričin Dunić, inače doktor književnih nauka.

Bio je verni gledalac Draganine emisije "Ličnosti i svetovi" i preoznao ljubav na prvi pogled. Par je godinama u skladnom braku.

Foto: V. Danilov

 

Odmah se da zaključiti, njih dvoje imaju slična interesovanja, a navodno je ljubav planula na prvi pogled.

Foto: Arhiv Novosti

 

– Pritom, svetovi dramske umetnosti i književnosti su kompatibilni, tako da nismo dva sveta, istakla je svojevremeno Dragana za Story.

Kako je ona pre nekoliko godina objasnila, sin Dušan, koji danas ima već 21 godinu, centar je njihovog sveta.

– Trudimo se da ga vaspitamo tako da postane dobar čovek. Učimo ga plemenitosti, humanosti, hrabrosti, ali i da živi po ovim već pomalo zaboravljenim vrlinama u današnje vreme. Ne verujem u lažne vrednosti novog doba, kao ni u brz, lak i nezaslužen uspeh. Verujem samo u najviše ljudske vrednosti koje će, ipak, pobediti u svakom vremenu. Istina je uvek jača od laži, dobrota od zla, svetlost od tame, ljubav od mržnje, pravda od nepravde, a vreme kao najbolji sudija pokazaće da je bolji svet moguć jedino ako postanemo bolji ljudi. A to znači i da, uprkos trenutnoj sumornoj stvarnosti, vaspitavamo decu da veruju u ideale,  istakla je ona.

Foto: printskrin jutjub/ Univerzitet Educons Tutin

 

Aleksandar je jednom prilikom otkrio zbog čega nije završio glumu u srpskoj prestonici.

– Bio sam u užem izboru u Beogradu, nisam primljen, ali me je zato Branko Pleša primio na odsek glume u Novom Sadu. Desila se slučajnost, kao i mnogo puta, s tim da je ova slučajnost bila odlična za mene jer sam od Branka Pleše mnogo naučio i bila mi je čast da budem njegov student,  naveo je glumac.

– Novi Sad je u vreme kad sam ja studirao bio apsolutno bezbedan grad finih i dobronamernih ljudi. Naravno, kao student sa strane više sam bio upućen na druge studente koji, takođe, nisu bili Novosađani. Divno smo se družili i učili od jednog od najboljih. Žao mi je što nas je život tako razdvojio pa se ne viđamo onoliko koliko bih želeo – dodao je tada on.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Dragan Zarić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".