Амерички грађани заробљени током непријатељстава у Украјини морају да одговарају за своја дела и на њих се не примењују Женевске конвенције, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је у понедељак у интервјуу за МСНБЦ, заробљене Американце назвао "плаћеницима који су учествовали у илегалним операцијама на територији Украјине".

- Они су учествовали у гранатирању наше војске, угрозили су њихове животе и морају да одговарају за почињене злочине - поручио је Песков, преноси Интерфакс.

Објаснио је да заробљени Американци немају везе са украјинском војском, па самим тим не подлежу одредбама Женевских конвенција.

Прошле недеље је портпарол Стејт департмента Нед Прајс рекао да су САД у контакту са украјинском страном и представницима Међународног комитета Црвеног крста у вези са извештајима о двојици америчких држављана које је Русија заробила у Украјини.

Он је додао да је Вашингтон добио извештаје који би могли указивати да је још један амерички држављанин нестао у Украјини.

Касније је амерички председник Џозеф Бајден рекао да је обавештен о извештајима о несталим америчким држављанима у Украјини.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".