Председник Русије Владимир Путин оценио је данас санкције против Русије као неразумне и непромишљене.

- Њихов циљ је да на брзину самељу руску економију, али то није успело - рекао је Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу на коме су главне теме: руска економија, криза у свету и операција у Украјини.

Он је нагласио да руске власти корак по корак нормализују економску ситуацију, пренео је Спутњик.

Европска унија губи глобалну конкурентност због санкција против Русије за многе будуће године, а темпо раста европске економије се смањује.

Према његовим речима, лидери европских земаља у неформалним разговорима разматрају санкције, говоре да оне могу да буду примењене против сваког ко им није по вољи, укључујући и чланице Европске уније.

Европски политичари су сопственој економији нанели тежак ударац својим рукама, тамо расту цене, упозорио је Путин.

- Све чешће слушам израз ''Путинова инфлација". То је упућено онима који не умеју да читају и пишу. Дејства Русије у Донбасу с том инфлацијом немају никакве везе - истакао је Путин.

Фото: АП

 

 

Он је нагласио да све што се данас догађа у свету није резултат догађаја од последњих месеци, већ је почело много раније због неодговорне политике Г7.

Европска унија је коначно изгубила свој политички суверенитет, а њене елите плешу туђу музику, наносећи штету сопственом становништву, упозорио је руски председник.

Садашња ситуација у Европи ће довести до експлозије радикализма, а у перспективи до смене елита, истакао је Путин.

Према оцени руског председника, Запад без пардона намеће своју етику и културу, обухватајући све области, укључујући и спорт.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".