- Је л’ треба да трчим овде пред вама или шта? - поручује је у свом препознатљивом маниру фронтмен групе “Рибља чорба“, којем је тешко пао одлазак колеге Мише Алексића.

- Страшне емоције су ме преовладале након Мишине смрти. Не могу о томе да причам, то је толико потресно што нам се задесило, да Миша за 10 дана оде. Мислим да би и он желео да наставимо да радимо. Има ли смо један договор да умремо заједно на бини, али је он отишао раније. Ја сам исто имао ковид, али блажу варијанту. Примио сам три вакцине, урадио сам све што је до мене да ми се здравље поправи - рекао је Бора Ђорђевић.

Фронтмен групе, открива да живи на релацији Словенија-Србија и да је у Београду само онда када је везан за посао.

- Ништа се код мене није променило, радим свој посао онако како знам. У Словенији је добро. Био сам пре неки дан на утакмици Словенија и Србија, седео сам са Пером Лошином. Он је навијао за Словенију, а ја за Србију и није било никаквих непристојности на целом стадиону. Негде око 40.000 Срба живи у Словенију, па су онда сви дошли на утакмицу. Тежак ми је био само резултат који је био два:два. Више сам у Словенији, него у Србији. Међутим, када посао зове, ето мене овде. У Словенији најрадије узмем малог пса и шетам, то ме опушта. Препознају ме у Словенији и то је једна фина разлика у темпераменту. Човек тамо приђе и каже: “Боро, да ли бисте били љубазни да се сликамо, извините што сметам и што вас узнемиравам“, а овде кажу: “Где си бре мајке ти га, хајде да се сликамо“ - кроз осмех поручује Бора.

Фото: М. Лабудовић

 

Певач је открио да је са групом припремио нови албум.

- Спремамо 11 нових песама. Одвојио сам два сингла који су тематски мало другачији. Изаћи ће и симболичан број ЦД-ова, јер је проблем што их у данашње време нико не купује. Само оно што се појави на Јутјубу и друштвеним мрежама може да донесе корист издавачима. Ми смо старомодан бенд. Желимо да имамо и винил и ЦД издање. Поднаслов албума је: “Песме љубави и смрти“. Углавном љубав побеђује. Долазили смо у Београд и ту смо снимали цео албум. У кућној атмосфери смо радили како бисмо имали потребно расположење и да не патимо од термина. Кад снимимо ми снимимо. Две године смо радили на том албуму. Мени та плоча звучи јако добро. Прва песма ће изаћи под називом “Две гитаре“ - истиче Бора.

Он је открива да тренутно зарађује симболичну цену од ауторских права.

Фото: В. Данилов

 

- Када већ не можемо да зарађујемо од плоча и носача звука, и ако су нерешени проблеми са јутјубом, нама су једини извори прихода концерти и ауторска права. То је онда мало затегнуто, што је сасвим логично. Доста симболична цифра нам стиже из осталих земаља, например из Аустралије добијемо свега 0,3 евра. Али толико воде рачуна о ауторским правима. У време рата, уствари бомбардовања овде, немачка агенција је послала писмо и питала: “А како сте регулисали питање музике у лифтовима?“. То вам је пример како цивилизоване земље такве ствари регулишу, док код нас у земљи пола лифтова није радило - закључује Бора.

Бора истиче да редовно обилази родни Чачак.

- Редовно посећујем Чачак и њега се никада нисам одрекао. Тамо имам другаре и вршњаке, али одумиремо полако. Ретко нађем времена да одем у кафану, али ћу се потрудити да овог пута буде тако- рекао је он.

Музичар је срећу пронашао поред треће супруге Дубравке Милатовић, која је од њега млађа 28 година и открива да је са браком све како треба.

- У браку и са супругом је све у реду- истакао је Бора.

(Блиц)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".