Јужни ветар је доживео огроман успех, али је остао закинут за скоро шест милиона за које је, како се наводи у кривичној пријави који је поднела Управа криминалистичке полиције, Одељење за борбу против корупције, Шушљик осумњичен да је себи ставио у џеп.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду у понедељак је донело наредбу о спровођењу истраге против глумца и продуцента Горана Шушљика, због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица и тако прибавио противправну имовинску корист од 5.840.021 динара својој продуцентској кући "Еyе то еyе".

Фото: Тањуг/АП

 

Након Шушљиковог разлаза са Аврамовићем и изласка из екипе филма, продуцентска кућа "Архангел студиос" ушла је као копродуцент у овај пројекат. Осим што играју главне ликове Мараша и Баћу, жустре момке с београдског асфалта, Милош Биковић и Миодраг Радоњић имали су значајну улогу у настанку "Јужног ветра" и иза камере.

Наиме, двојица глумаца су ушла у пројекат као копродуценти с фирмом "Архангел студио" и пристала да учествују без хонорара, а да своју зараде исплате кроз проценат као продуценти. Филм је доживео огроман успех, али је остао закинут за скоро шест милиона за које је, како се наводи у кривичној пријави који је поднела Управа криминалистичке полиције, Одељење за борбу против корупције, Шушљик осумњичен да је себи ставио у џеп.

Миодраг Радоњић је сад истакао да је све у рукама надлежних.

- Све то препуштам органима који се тиме баве, ја нисам упућен у тај случај јер смо ми, Биковић и ја, касније ушли као продуценти у пројекат "Јужни ветар", а све се ово дешавало раније, рекао је Радоњић за "Република.рс"

Фото: АТА имагес

 

 

Подсетимо, у саопштењу тужилаштва се наводи да је Шушљик као директор продуцентске куће која је била копродуцент популарног филма "Јужни ветар" из 2018. прекорачењем свог овлашћења потурио лажне рачуне и документацију за правдање средстава Филмском центру Србије, а која су била намењена за снимање остварења Милоша Аврамовића.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снимање филма ''Јужни ветар''

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".