Надимање стомака и честа појава гасова могу бити и сигнали одређених здравствених обољења, па уколико се често суочавате са овом сметњом, важно је да се консултујете са лекаром.

Постоје разне пиродне алтернативне методе које помажу у ублажавањусимптоманадутости стомака, а један од њих је древна кинеска техника притискања одређене тачке на телу.

Постоје две тачке за које су древни кинески лекари сматрали да може помоћи у спречавању надимања. Прва тачка налази се на унутрашњој страни длана, испод границе између средњег и домалог прста. Друга је пројекција исте тачке, само се налази на спољашњој страни длана.

Фото: Профимедиа

 

 

Треба почети са првом тачком која се назива и тачка пчелара. Прстом друге руке притисните тачку и почните да масирате крућним покретима прста у смеру казаљке на сату око 2 минута. Исти принцип поновите на другој руци, па затим на другој тачки са спољашње стране длана. Сматрало се да, уколико вам је болан стисак на ову тачку, онда црева функционишу спорије или слабије него уобичајено.

Поред овог необичног третмана, можете направити и чај од корена маслачка који је одличан у превенцији отицања стомка, гасова и затвора. Препоручује се вежбање и одређених јога асана које на природан и опуштајућ начин помажу да поново имате раван стомак, без грчева и непријатности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".