Nadimanje stomaka i česta pojava gasova mogu biti i signali određenih zdravstvenih oboljenja, pa ukoliko se često suočavate sa ovom smetnjom, važno je da se konsultujete sa lekarom.

Postoje razne pirodne alternativne metode koje pomažu u ublažavanjusimptomanadutosti stomaka, a jedan od njih je drevna kineska tehnika pritiskanja određene tačke na telu.

Postoje dve tačke za koje su drevni kineski lekari smatrali da može pomoći u sprečavanju nadimanja. Prva tačka nalazi se na unutrašnjoj strani dlana, ispod granice između srednjeg i domalog prsta. Druga je projekcija iste tačke, samo se nalazi na spoljašnjoj strani dlana.

Foto: Profimedia

 

 

Treba početi sa prvom tačkom koja se naziva i tačka pčelara. Prstom druge ruke pritisnite tačku i počnite da masirate krućnim pokretima prsta u smeru kazaljke na satu oko 2 minuta. Isti princip ponovite na drugoj ruci, pa zatim na drugoj tački sa spoljašnje strane dlana. Smatralo se da, ukoliko vam je bolan stisak na ovu tačku, onda creva funkcionišu sporije ili slabije nego uobičajeno.

Pored ovog neobičnog tretmana, možete napraviti i čaj od korena maslačka koji je odličan u prevenciji oticanja stomka, gasova i zatvora. Preporučuje se vežbanje i određenih joga asana koje na prirodan i opuštajuć način pomažu da ponovo imate ravan stomak, bez grčeva i neprijatnosti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".