Иако је чест случај о њему или мало знамо или верујемо у погрешне ствари. Ово су најчешћи митови о целулиту и истине о њима.

Иако многи верују да мршави људи имају мање целулита, то није тачно. Без обзира да ли сте крупни или мршави или спортске грађе, може се догодити да имате целулит у неком периоду живота. Велику улогу има и генетика.

2) САМО СТАРИЈИ ЉУДИ ИМАЈУ ЦЕЛУЛИТ

Проблем са целулитом може да се јави у било ком добу. Са годинама целулит постаје видљивији зато што кожа губи еластичност, али се може појавити и у пубертету.

Фото: Профимедиа

 

 

3) МУШКАРЦИ НЕМАЈУ ЦЕЛУЛИТ

Целулит је чешћи код жена, али се појављује и код мушкараца. Разлика је у томе што је мушка кожа 15 одсто дебља од женске па је целулит на површини мање видљив.


4) КРЕМЕ МОГУ ДА СМАЊЕ ЦЕЛУЛИТ

За неки мали помак потребно је јако много новца и времена, ако целулита покушавате да се уклоните целулит кремама. Истина је да су те креме најчешће јако богате кофеином и да је уичинак привремен.


5) КАРДИО ТРЕНИНГ ЈЕ НАЈБОЉИ НАЧИН ДА СМАЊИТЕ ЦЕЛУЛИТ

Иако је трчање одличан начин да изгубите килограме, неће вам помоћи код целулита. Најбољи начин да смањите целулит су вежбе снаге и истезња.

Фото: Н. Скендерија

 

 

6) СУНЧАЊЕ СМАЊУЈЕ ЦЕЛУЛИТ

Многи верују да сунчање, па чак и одлазак у соларијум може да смањи целулит, али ефекат потамњења коже је само привремен. Целулит је и даље ту.


7) СМАЊЕЊЕ ТЕЖИНЕ СМАЊУЈЕ И ЦЕЛУЛИТ

Не обавезно. Целулит није последица само количине масних наслага. Губљење килограма може да помогне, али не и да реши проблем.

 

8) ЛИПОСУКЦИЈОМ СЕ МОЖЕ СМАЊИТИ ЦЕЛУЛИТ

Липосукција неће много помоћи онима који желе да се реше целулита. Напротив. Може погоршати ствари зато што након липосукције маст и сало се неравномерно распоређују испод коже, што није случај када је мршављење здравим путем у питању.

(Блиц жена)