Sretko Kalinić, jedan od najopsnijih članova bande, koji služi kaznu u KPZ Zabela, otkrio je strogo čuvanu tajnu najmoćnije kriminalne grupe, a to je zašto je Miloša Simovića koji je takođe bio član Zemunskog klana nazivao pogrdnim nadimkom kome su se svi smejali. Kalinić i Simović su nekada bili drugari, ali su zbog jedne situacije postali zakleti neprijatelji.

Ovaj osuđeni ubica je jednom prilikom poslao pismo iz zatvora redakciji beogradskog lista, gde je otkrio zašto Simovića naziva "Der*e Glavato", kao i objašnjenje kako je nastao taj nadimak: "Ko je Miloš Simović poznatiji pod nadimkom Der*e Glavato, objasniću što kraće budem mogao!", glasio je početak pisma. 

U pismu je i opisao prijateljstvo između Miloša Simovića i Dušana Spasojevića, jednog od osnivača klana, od kog je potekao deo nadimka. Tvrdio je da je Spasojević Simovića "od milja" zvao Glavato, a da mu je onda nakon ove priče preimenovao nadimak.

Foto: MUP

 

"Der*e Glavato je zasmejavao Dušana Spasojevića svojim glupostima i on ga je gotivio zbog toga", napisao je Kalinić, a onda ispričao navodni događaj zbog kojeg Simovića pogrdno oslovljava. Sve je počelo tako što je Miloša navodno uhvatila policija sa ljubavnikom u autu.

"Kako je Der*e Glavato Simović dobio ovaj nadimak? NJega je zatekla patrola policije u kolima sa muškarcem, prepozna ga policajac i pita: 'Jesi li ti to, Simo?' Simo i dalje ćuti i krije se iza leđa gole ljudine koja mu sedi u krilu. Pošto se znalo da je Der*e Glavato Simović prijatelj Dušanov (Spasojevićev) nije mu smeo ništa policajac. Samo mu je rekao: 'Simo, ti si der*e', zalupio vrata i otišao", napisao je Sretko Kalinić.

Kalinić je dalje naveo da je Simović opisivao tu situaciju i da im je ispričao sve detalje o avanturi.

Foto: MUP

 

"Derpe Glavato se dovukao kod nas u stan i pričao sve u detalje o svojoj avanturi, ubili smo se od smejanja bolesnoj pajserčini. Bilo je tu još detalja koje je proživeo Der*e Glavato sa svojim ljubavnikom i kojim smo se smejali", dodao je on. 

Ovo nije bio prvi put da Kalinić na ovaj način oslovljava Simovića, kada su se jednom prilikom videli, napravili su potpuni haos u sudnici. Miloš Simović, služi maksimalnu zatvorsku kaznu u zatvoru Zabela jer je osumnjičen za pokušaj ubistva Kalinića u Zagrebu 2010. godine. Sretko i Miloš su se na suđenju sreli oči u oči gde je na suđenju Sretko rekao da oprašta Simoviću i da ga neće teretiti, ali nije propustio ni da mu opet uputi nekoliko uvreda - njegovu ženu je nazvao "Ćićolina", a Miloša Simovića je nazivao pod ovim poznatim nadimkom "Der*e Glavato".

(Mondo)

GALERIJA: Zemunski klan

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".