Широј јавности је постао познат када се крајем јануара 2008. године нашао иза решетака због намештања резултата на једној фудбалској утакмици. Сазнало се да је судијама требало да исплати 4.000 евра, које је, у сленгу, звао "четири кила печења".

Каријеру је започео још пре тридесетак година тако што је радио као телохранитељ у Бечу. Ту се наводно интензивно дружио са Ђорђем Божовићем Гишком. Његов екстравагантни стајлинг натерао је и неколико страних новинара и ТВ станица да направе репортаже о њему. Популарни Бата Кан-Кан често је знао да каже да се најбоље осећа у дречавој гардероби у којој је подсећао на америчке репере. У медијима се говорило како је је Буторовић умро природном смрћу али је један бивши полицијски начелник то демантовао, пише Мондо.

- Кад већ причамо, да се зна да Буторовић није умро природном смрћу него се човек оверио. Умро је од дроге -  рекао је својевремено Жарко Поповић, некадашњи шеф одељења за крвне деликте. Он се у тој емисији посебно осврнуо и на стање у полицији у време владавине ДОС. Рекао је да су некада на свим руководећим структурама од УКП па до БИА били постављени све црногорски кадрови.

Фото: Н. Параушић

 

- Доласком министра Драгана Јочића на чело Министарства унутрашњих то се интензивирало. Ти црногорски кадрови у полицији су покривали црногорску мафију. Сви ти црногорски кадрови који су били позиционирани у српском МУП-у кад оду лети доле код својих деда, баба и кумова све причају шта се овде ради. И њихова служба је до детаља знала све акције и оперативног и јавног каратктера које смо ми предузимали против одређених одређених криминалних група. Посебно против такозване црногорске мафије - тврдио је тада Поповић.

Он је напоменуо да су доласком Зорана Ђинђића на место председника владе и постављањем генерала Милана Обрадовића на место начелника београдске полиције редови мало прочишћени.

- Тада смо прочистили редове од тих мафијаша који се зову полицајци и довели смо поштене и искусне људе који су углавном из овог града. Хтели смо да од београдске полиције направимо београдску полицију а не да качимо Црногорцима звончиће око врата да се не би погубили по граду кад изађу на терен. Њима су позиције у београдској полицији и уопште у МУП-у биле потребе за лично богаћење. И лепо су од њихове службе инфилтрирани у нашу службу. Ми смо били избушени од стране црногорске службе најстрашније на свету. Они и који су некад помињали да је то опасност за нашу службу су окарактерисани као српски националисти - рекао је Поповић у јутарњем програму на ТВ Хаппy.

Фото: Дарко Дозет

 

Каже како су их поспрдно тих година звали - Центар безбједности полицијске управе за град Београд.

- Метафорчки да кажем, нама су шефови били у Подгорици. Све што смо радили, све је одлазило у Црну Гору на сто. На свим позицијама УКП-а, београдске полиције и БИА су били Црногорци. Али они нису били пореклом из Црне Горе него су директно доведени из Берана, Колашина, Мојковца. Они су вукли једни друге. Дешавало нам се да ухапсимо окорелог разбојника, доведемо га у канцеларију, уђе Црногорац да прича са њим а овај разбојник искочи кроз прозор и побегне у Црну Гору. И ником ништа. А, о продаји информација нећу ни да причам - рекао је Поповић.

ГАЛЕРИЈА: 

 

(Мондо)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".