Напетост између Израела и Ирана се не смирује после убиства високог званичника у Техерану. Генерал иранске војске Кијумарс Хејдари рекао је новинској агенцији Тасним да Иран прати сваки потез Израела и да ће свака грешка бити кажњена, преноси "Time of Israel."

- За сваку грешку коју направи непријатељ, сравнићемо Тел Авив и Хаифу са земљом по наређењу врховног вође - рекао је Хејдари, иначе командант иранских копнених снага. Он је додао да су достигнућа иранске војске трн у оку непријатељу.

Фото: Танјуг/АП

 

- Јединице Копнене војске опремљене су прецизним и далекометним наоружањем, а проширен је домет дронова и оперативних пројектила копнене војске - истакао је он.

Коментар иранског генерала уследила је након што је у понедељак објављен извештај у којем се наводи да су тајландске безбедносне снаге спречиле неколико покушаја Ирана да нанесе штету израелским и западним војним циљевима на Тајланду. "Time of Israel" пише да је Иран наводно покушао да се освети за неколико атентата на своје генерале, укључујући пуковника Корпуса гарде исламске револуције.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".