Napetost između Izraela i Irana se ne smiruje posle ubistva visokog zvaničnika u Teheranu. General iranske vojske Kijumars Hejdari rekao je novinskoj agenciji Tasnim da Iran prati svaki potez Izraela i da će svaka greška biti kažnjena, prenosi "Time of Israel."

- Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom po naređenju vrhovnog vođe - rekao je Hejdari, inače komandant iranskih kopnenih snaga. On je dodao da su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijatelju.

Foto: Tanjug/AP

 

- Jedinice Kopnene vojske opremljene su preciznim i dalekometnim naoružanjem, a proširen je domet dronova i operativnih projektila kopnene vojske - istakao je on.

Komentar iranskog generala usledila je nakon što je u ponedeljak objavljen izveštaj u kojem se navodi da su tajlandske bezbednosne snage sprečile nekoliko pokušaja Irana da nanese štetu izraelskim i zapadnim vojnim ciljevima na Tajlandu. "Time of Israel" piše da je Iran navodno pokušao da se osveti za nekoliko atentata na svoje generale, uključujući pukovnika Korpusa garde islamske revolucije.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".