Како пише британски Сан, нутриционисткиња Аманда Соседи, рекла је да постоје четири групе хране које треба избегавати пре пијења алкохола.

Пржена храна требала би да се избегавати јер таква врста хране, као и грицкалице, обично не садрже довољно добар избор хранљивих материја како би ваша црева била под контролом док пијуцкате вино или пиво. Такође, Аманда каже да је забрањено све што може да изазове жгаравицу, а то је, на пример, јако зачињена храна. Према једном истраживању, та врста хране додатно ће иритирати ваш пробавни систем.

Фото: Архива Новости/Никола Фифић

 

 

Јела због којих се често осећате надуто није добро јести пре вечерњег изласка, а то су, на пример, млечни производи, али и газирана пића. Аманда објашњава да алкохол може да поремети рад црева, па је боље придржавати се уобичајене хране како би ваша црева остала здрава.

Једна од изненађујућих намирница коју би требало да избегавате је кофеин, а разлог је тај што ће вас, у комбинацији са другим пићима која такође садрже кофеин, учинити још буднијима. Тако могу негативно да утичу на вас јер ће помоћи да се прикрију симптоме конзумирања алкохола, што би вам могло дати лажан осећај да можете да попијете више.

Нутриционисткиња саветује да бисте уместо те четири врсте хране, требало да једете неке здравије алтернативе попут авокада, омлета, зобених пахуљица, пилетине на жару, боровница и јогурта.

- Авокадо је добар извор здравих масти које ће успорити апсорпцију алкохола - објаснила је нутриционистица.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".