Kako piše britanski San, nutricionistkinja Amanda Sosedi, rekla je da postoje četiri grupe hrane koje treba izbegavati pre pijenja alkohola.

Pržena hrana trebala bi da se izbegavati jer takva vrsta hrane, kao i grickalice, obično ne sadrže dovoljno dobar izbor hranljivih materija kako bi vaša creva bila pod kontrolom dok pijuckate vino ili pivo. Takođe, Amanda kaže da je zabranjeno sve što može da izazove žgaravicu, a to je, na primer, jako začinjena hrana. Prema jednom istraživanju, ta vrsta hrane dodatno će iritirati vaš probavni sistem.

Foto: Arhiva Novosti/Nikola Fifić

 

 

Jela zbog kojih se često osećate naduto nije dobro jesti pre večernjeg izlaska, a to su, na primer, mlečni proizvodi, ali i gazirana pića. Amanda objašnjava da alkohol može da poremeti rad creva, pa je bolje pridržavati se uobičajene hrane kako bi vaša creva ostala zdrava.

Jedna od iznenađujućih namirnica koju bi trebalo da izbegavate je kofein, a razlog je taj što će vas, u kombinaciji sa drugim pićima koja takođe sadrže kofein, učiniti još budnijima. Tako mogu negativno da utiču na vas jer će pomoći da se prikriju simptome konzumiranja alkohola, što bi vam moglo dati lažan osećaj da možete da popijete više.

Nutricionistkinja savetuje da biste umesto te četiri vrste hrane, trebalo da jedete neke zdravije alternative poput avokada, omleta, zobenih pahuljica, piletine na žaru, borovnica i jogurta.

- Avokado je dobar izvor zdravih masti koje će usporiti apsorpciju alkohola - objasnila je nutricionistica.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".