Руски милијардер Роман Абрамович окончао је процес продаје фудбалског клуба Челси и повезаних компанија инвестиционој групи коју предводе власник дела америчке бејзбол екипе Лос Анделес Доџерс Тод Боули и инвестициона компанија ''Клирлејк капитал'', саопштио је данас тај премијерлигаш из Лондона.

Овим потезом је окончан тромесечни процес продаје клуба, а поменутом конзорцијуму је, након добијене понуде за куповину лондонског клуба раније овог месеца, протекле недеље стигло и одобрење од Премијер лиге и британске Владе да се продаја настави, а коначан договор је постигнут у суботу, преноси Ројтерс.

Абрамович је клуб ставио на продају у марту након почетка сукоба у Украјини, а санкције руском власнику такође су закомпликовале тај процес.

Фото: Профимедиа

 

- Приликом продаје, Абрамович је одредио да нови власник мора бити добар управник клуба, да нето приход од продаје мора бити дониран у добротворне сврхе и да неће бити тражена отплата кредита датих филијалама клуба - наводи се у саопштењу Челсија.

Такође, Ројтерс истиче да је за продају такође било потребно зелено светло португалске владе након што је Абрамович прошле године постао држављанин те земље и такође је под санкцијама Европске уније.

 - Клуб сада више не подлеже санкцијама наметнутим Роману Абрамовичу, појединцу који је омогућио руском председнику Владимиру Путину бруталну и варварску инвазију на Украјину - рекао је портпарол британске владе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".