Лиценца Челсија, који је Абрамович одлучио да прода након руске инвазије на Украјину и пре увођења британских санкција, истиче 31. маја и клуб се суочава са могућношћу да престане са радом уколико не буде продат или лиценца не буде продужена.

Конзорцијум америчког бизнисмена Тода Белија је најозбиљнији кандидат за куповину енглеског премијерлигаша Челсија за три милијарде долара, док британски милијардер Џим Ретклиф не одустаје од понуде упркос очигледном одбијању америчке банке која је овлашћена да води продају, преноси Ројтерс.

Зајам који је Абрамович дао Челсију износи укупно милијарду и по фунти.

Фото: Профимедиа

 

- Прво, господин Абрамович није одустао од намере у вези са поклањањем прихода од продаје Челсија у добротворне сврхе. Друго, он није тражио да му се врати било какав зајам, такве информације су потпуно неистините, као што су и наводи да је Абрамович у последњем тренутку повећао цену клуба - саопштио је његов портпарол у изјави објављеној на веб страници Челсија.

Портпарол је додао и да је зајам такође постао предмет санкција Европске уније и да захтева додатна одобрења.

- То значи да ће средства бити замрзнута и подвргнута законској процедури коју регулишу власти. Ова средства су још намењена Фондацији Челси. Влада је свесна ових ограничења, као и правних импликација - навео је портпарол.

Он је такође појаснио да Абрамович тренутно нема приступ ни контролу над овим средствима као и да неће имати никакав приступ или контролу над њима ни након продаје, наводи Ројтерс.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".