Овај 58-годишњак се одлучио јавно огласити и открио је да је тешко болестан и да му је остало још мало живота. То је требао бити обичан преглед да открије због чега има жгаравицу, а завршио се као ноћна мора.

Шкотски медији објавили су да се бивши голман Ренџерса почео лоше осећати пре два месеца када је одједном изгубио апетит, уз мучење  жгаравице.

Горам је игнорисао симптоме које је имао, али када је бол постала неподношљива и када је почео губити на тежини одлучио је да се јави доктору како би сазнао због чега има такбе проблеме.

Фото: Профимедиа

 

 

Његов породични доктор је схватио да нешто није у реду и пребацио је Горама у болници Wисхаw Генерал где су на крају успели да поставе дијагнозу и поручили су легендарном голману Ренџерса да има рак дебелог црева.

- Борићу се као никада у животу. Мислио сам да имам само неке проблеме с пробавом. Након неколико седмица се погоршало и бол је била све јача. Све што бих појео или попио не би ни дошло до стомака, а ја бих то већ све повраћао - прича Горам и наставља:

 

 

- Нисам могао да се суочим са својим доктором две недеље и тада сам био у тоталној агонији. Изгубио сам десет кила за четири недеље. Тада сам се јавио доктору, урадио сам ЦТ и он ме одмах пребацио у болницу, а тамо су ми рекли да будем што више са својим најближим члановима породице".

Фото: Профимедиа/принтскрин Јутјуб/FlashBack Football

 

 

- Тада се аларм упалио у мојој глави. Рекли су ми да имам рак и да је већ у подмуклој фази. Проширио се на већи дио организма и операцију је немогуће избећи. Син је почео плакати када су доктори објашњавали шта је проблем. А речи 'не можемо вас оперисати' су ме највише погодиле. Знам да морам да се борим, али је тешка ситуација.

Његови доктори поручили су Гораму да има око шест месеци живота или највише девет уколико крене на хемотерапију. Он је то одбио јер зна кроз шта је његова бивша супруга пролазила која се такође борила с раком прошле године.

- Доктори су ми рекли да уживам у животу који ми је остао и да будем што нормалнији. Знају сви какву бол имам, али то кријем. Желим што више бити с породицом и пријатељима и потрудићу се да будем ту што дуже. Нажалост та временска 'бомба' откуцава и то је једина разлика", закључио је Горам.

Поникао је у Олдаму, а најбоље дане своје каријере провео је у Ренџерсу. Још је бранио за  Манчестер Јунајтед, Хиберниан, Нотс Каунти, Шефилд Јунајтед, Мадервел, Ковентри, Квин и Елгин Сити.

 

 

(спортспорт.ба)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".