Трећи тим који ће наредне сезоне играти Ла лигу биће познат након плеј-офа који играју Еибар, Ђирона, Лас Палмас и Тенерифе.

Еибар ће одмерити снаге са Ђироном, док ћемо у другом мечу гледати дерби Канарских острва, пошто играју Лас Палмас и Тенерифе.

Ипак, највећи шок су синоћ доживили играчи и навијачи Реал Овиједа. Овај клуб био је на прагу пласмана у плеј-оф и сви су на стадиону мислили да Овиједо иде у доигравање. Међутин, на крају су добили шокантне информације.

 

 

Овиједо је победио Ибицу 3:2 и играчи овог тима били су сигурни да иду у плеј-оф. Они су чак почели са слављем, али су онда добили информације да ипак од тога нема ништа.

Разлог за то су резултати с других терена. Наиме, резултати последњег кола шпанске друге лиге нису ишли у прилог Овиједу јер Ђирона није изгубила.

 

 

Овиједу је требало да Ђирона изгуби у гостима против Бургоса и добили су информацију да је Бургос повео са 1:0, након чега је почео велико славље. Међутим, они су убрзо схватили да је гол поништен и да је меч завршен 0:0. На тај начин, Ђирона је отишла у плеј-оф.

Реал Овиједо је испао из Ла Лиге још 2001. године и од тада нису успели да се врате у елитно шпанско такмичење.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".