Колико певачи љубе добре аутомобиле види се по томе што су их опевали у својим песмама. О „мерцедесу“ је певала Биљана Јевтић, а однедавно о том ауту дует снимају бугарска певачица Рени и Ера Ојданић. Хани је доспела на топ листе тражећи да јој дечко купи „џип, џип“, а Цеца позива „прођи са мном кроз црвено“…

Обилазећи возни парк познатих естрадних личности, запазили смо да они ових дана преферирају „кабрио“. Спустили су кровове својих четвороточкаша и тако возе градом. Весна Ривас заљубљена је у своју црвену „мазду“. У њу стави своје чиваве и крене од студија до студија. Заљубљеник кабриолета је и Злата Петровић, која ових дана вози сребрну „мазду“ са спуштеним кровом. 

- Јаој, немојте да ме сликате! Видите какво је време, нико није сигуран од лопова – завапила је Злата. Обећали смо да се број регистрације неће видети, она се осмехнула и ми смо „кликнули“.

Фото: Архива ТВ новости

 

 

Горан Стојићевић Карамела поносан је на свој BMW кабриолет и радосно позира у Београдској улици. Свог миљеника обезбедио је силним алармима, а није наодмет напоменути и да има гаражу.

- Ја сам увек возио кабриолете. Најпре је то био један жути „пежо“, затим црвено „пежо 205“, а сада сам купио овај тегет BMW. У њему слушам само техно музику и уживам у овим сунчаним данима док га возим – хвали се популарни имитатор.

Исти BMW, само са другом бојом седишта, има Ера Ојданић.

- Кад ме виде у овом ауту, цурице се лепе и саме улазе – хвали се Ера „Шмекер“.

Фото: Архива ТВ новости

 

 

У причу се укључује и Бора Дрљача:

- Ех, кад сам ја возио BMW, они о њему нису могли ни да сањају. Још крајем шездесетих, у граду су била само три  BMW, возили смо их Драган Џајић, Слободан Сантрач и ја. Сада сам презадовољан овим кршом, нико не обраћа пажњу на њега и могу да га паркирам где хоћу – каже Дрљача.

Која је марка тог „крша“ нисмо успели да одгонетнемо. Али, зато није било дилеме шта вози Биљана Јевтић. Она је сигурна у „фолксваген полу“ којим вози и сина Ивана. Стави га у столичицу, привеже појасом, и правац Ниш. Супруг и колега Аца Илић није возач, али се зато разуме у аутомобиле. Жеља му је да по усељењу у нову кућу на Петловом брду утерају у гаражу неки нов ауто.

- Нова кућа, па мора и нов ауто. Меркам за моју Биљу нову „фабију“. Тај ауто ми се баш свиђа – каже певач.

Фото: Архива ТВ новости

 

 

Каваљер је, када су аутомобили у питању, и Ђани. Он је супрузи Слађани недавно купио „ауди А-6“. Показује нам саобраћајну дозволу која гласи на њено име. А он за то време вози симпатичну, жуту „бубу“. Ауто се нарочито свиша његовом сину Милошу. Недавно је Ђани купио и „пежо“, тако да његов возни парк показује да овом певачу сјајно иде, да ради пуном паром. 

На естради је, све у свему, најпопуларније возити „Ауди“. Сви би да га купе. Марина Живковић, тренутно вози „фелсију“, али у излогу аутосалона мерка "ауди" који већ има Гоца Божиновска, која је раније возила „голф тројку“. „Ауди“ вози и Драган Којић Кеба. "Ауди" је купила и Ванеса Шокчић, али није стигла да ужива, јер се у њу на паркингу залетео неки непажљиви возач. У породици Шаулић једно време доминатна је била „шкода“, али кад су Шабану украли „октавију“ а он одбио да лоповима плати откуп, дошло је до промене. Ових дана разгледа проспекте за „пежо 306“, супруга Гоца возио „опел корсу“, а ћерка Илда „тојоту јарис“. Овај ауто допада се младима, па је „тојотицу“ купила и Јелена Карлеуша. Дара Бубамара има „фиат пунто“, али кад је видела „мерцедес кабрио CSK 300” одмах је променила укус и купила га. „Пунто“ је поклонила тати, а она језди луксузним „мерџом“. 

Занимљиво је да „мерцедес“ није баш у моди на естради. Испред њега сликала се само Јами и нагласила да је то власништво њеног дечка Пеђе, док она у ствари вози „пежо 205“. У „мерцедесу“, и то сребрном металик, возика се Синан Сакић, недавно су га купили и чланови групе „Луна“.

- Није то без разлога – објашњава Чеда Чворак. – Приметио сам да публика обраћа пажња на то шта возимо. А пошто смо ми у врху, пуно радимо и зарађујемо, онда морамо и да негујемо имиџ, да покажемо статус. А за то је, свакако, „мерцедес“. Народ нас задивљено гледа када на гостовање дођемо у њему. Народ гледа и, наравно, све то плаћа…

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima", 2001. godine. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".