Koliko pevači ljube dobre automobile vidi se po tome što su ih opevali u svojim pesmama. O „mercedesu“ je pevala Biljana Jevtić, a odnedavno o tom autu duet snimaju bugarska pevačica Reni i Era Ojdanić. Hani je dospela na top liste tražeći da joj dečko kupi „džip, džip“, a Ceca poziva „prođi sa mnom kroz crveno“…

Obilazeći vozni park poznatih estradnih ličnosti, zapazili smo da oni ovih dana preferiraju „kabrio“. Spustili su krovove svojih četvorotočkaša i tako voze gradom. Vesna Rivas zaljubljena je u svoju crvenu „mazdu“. U nju stavi svoje čivave i krene od studija do studija. Zaljubljenik kabrioleta je i Zlata Petrović, koja ovih dana vozi srebrnu „mazdu“ sa spuštenim krovom. 

- Jaoj, nemojte da me slikate! Vidite kakvo je vreme, niko nije siguran od lopova – zavapila je Zlata. Obećali smo da se broj registracije neće videti, ona se osmehnula i mi smo „kliknuli“.

Foto: Arhiva TV novosti

 

 

Goran Stojićević Karamela ponosan je na svoj BMW kabriolet i radosno pozira u Beogradskoj ulici. Svog miljenika obezbedio je silnim alarmima, a nije naodmet napomenuti i da ima garažu.

- Ja sam uvek vozio kabriolete. Najpre je to bio jedan žuti „pežo“, zatim crveno „pežo 205“, a sada sam kupio ovaj teget BMW. U njemu slušam samo tehno muziku i uživam u ovim sunčanim danima dok ga vozim – hvali se popularni imitator.

Isti BMW, samo sa drugom bojom sedišta, ima Era Ojdanić.

- Kad me vide u ovom autu, curice se lepe i same ulaze – hvali se Era „Šmeker“.

Foto: Arhiva TV novosti

 

 

U priču se uključuje i Bora Drljača:

- Eh, kad sam ja vozio BMW, oni o njemu nisu mogli ni da sanjaju. Još krajem šezdesetih, u gradu su bila samo tri  BMW, vozili smo ih Dragan DŽajić, Slobodan Santrač i ja. Sada sam prezadovoljan ovim kršom, niko ne obraća pažnju na njega i mogu da ga parkiram gde hoću – kaže Drljača.

Koja je marka tog „krša“ nismo uspeli da odgonetnemo. Ali, zato nije bilo dileme šta vozi Biljana Jevtić. Ona je sigurna u „folksvagen polu“ kojim vozi i sina Ivana. Stavi ga u stoličicu, priveže pojasom, i pravac Niš. Suprug i kolega Aca Ilić nije vozač, ali se zato razume u automobile. Želja mu je da po useljenju u novu kuću na Petlovom brdu uteraju u garažu neki nov auto.

- Nova kuća, pa mora i nov auto. Merkam za moju Bilju novu „fabiju“. Taj auto mi se baš sviđa – kaže pevač.

Foto: Arhiva TV novosti

 

 

Kavaljer je, kada su automobili u pitanju, i Đani. On je supruzi Slađani nedavno kupio „audi A-6“. Pokazuje nam saobraćajnu dozvolu koja glasi na njeno ime. A on za to vreme vozi simpatičnu, žutu „bubu“. Auto se naročito sviša njegovom sinu Milošu. Nedavno je Đani kupio i „pežo“, tako da njegov vozni park pokazuje da ovom pevaču sjajno ide, da radi punom parom. 

Na estradi je, sve u svemu, najpopularnije voziti „Audi“. Svi bi da ga kupe. Marina Živković, trenutno vozi „felsiju“, ali u izlogu autosalona merka "audi" koji već ima Goca Božinovska, koja je ranije vozila „golf trojku“. „Audi“ vozi i Dragan Kojić Keba. "Audi" je kupila i Vanesa Šokčić, ali nije stigla da uživa, jer se u nju na parkingu zaleteo neki nepažljivi vozač. U porodici Šaulić jedno vreme dominatna je bila „škoda“, ali kad su Šabanu ukrali „oktaviju“ a on odbio da lopovima plati otkup, došlo je do promene. Ovih dana razgleda prospekte za „pežo 306“, supruga Goca vozio „opel korsu“, a ćerka Ilda „tojotu jaris“. Ovaj auto dopada se mladima, pa je „tojoticu“ kupila i Jelena Karleuša. Dara Bubamara ima „fiat punto“, ali kad je videla „mercedes kabrio CSK 300” odmah je promenila ukus i kupila ga. „Punto“ je poklonila tati, a ona jezdi luksuznim „merdžom“. 

Zanimljivo je da „mercedes“ nije baš u modi na estradi. Ispred njega slikala se samo Jami i naglasila da je to vlasništvo njenog dečka Peđe, dok ona u stvari vozi „pežo 205“. U „mercedesu“, i to srebrnom metalik, vozika se Sinan Sakić, nedavno su ga kupili i članovi grupe „Luna“.

- Nije to bez razloga – objašnjava Čeda Čvorak. – Primetio sam da publika obraća pažnja na to šta vozimo. A pošto smo mi u vrhu, puno radimo i zarađujemo, onda moramo i da negujemo imidž, da pokažemo status. A za to je, svakako, „mercedes“. Narod nas zadivljeno gleda kada na gostovanje dođemo u njemu. Narod gleda i, naravno, sve to plaća…

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima", 2001. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".