Остатак овдашње "изгубљене генерације, претекао након силних регрутација, мобилизација и емиграција последње деценије, дочекао је свој тренутак, изашао из урбаних енклава и, готово преко ноћи, постао део климавог културалног естаблишмента. Тамо где је све мање-више порушено, не преостаје много више од зезања. А тамо где има зезања, има бар неке наде.

Фото:Архива ТВ Новости

 

С тим на уму, млади редитељ Радивоје Раша Андрић и група његових генерацијских исписника саставили су филм "Муње".

С тим на уму, стотинак хиљада људи похрлило је да у првих десетак дана погледа дотични филм.

Маре, Поп и Гојко школски су другови. Маре и Поп су били и остали музичари, што се за Гојка, кога су у школи малтретирали и наденули му надимак Сиса, не би могло рећи. Али Сиса је, за разлику од њих, постао успешан млад човек, обукао је одело и отворио свој клуб. Поп и Маре му се обраћају да им помогне да сниме плочу, али то неће ићи тако лако, јер Гојко није заборавио увреде из школских дана. А сада има и телогранитеља...

Маре - Борис Миливојевић

Мере је решен да успе. Један једини циљ му је да сними своју музику:бубањ, бас и доста драња... И да се смува са Лолом.

Фото:Архива ТВ Новости

 

Приватно, Борис је пасионирани губитник времена, осведочени тренер туђих живаца, школовани музичар, недовршени студент глуме, сладак, племенит, ожењен и, наравно, рокенрол звезда (бас, вокал). Сакупља постере Бруса Лија и воли све што воле млади. Све то у Београду. Ако има још нешто што вас интересује око њега, питајте га. Сигурно ће вам одговорити. Врло је васпитан!

Бориса смо недавно могли гледати у филму "Земља истине, љубави и слободе" Милутина Петровића, где је играо замислите, Бориса!

Поп - Сергеј Трифуновић

Поп је дечко са нешто мање концентрације. И он је заинтересован за успех, али - код девојака.

Фото:Архива ТВ Новости

 

Сергејм, Серж, Серђо, Серјожа или Сера (како су га звали на класи) звезда је светских размера. Када не глуми у Југославији, глуми по белом свету и савршено прича енглески. Нешто лошије вози аутомобиле, мада у филму "Три сата после поноћи" сниманом прошлог лета у Њујорку, игра таксисту. Србина, наравно. И то по имену Радивоје Андрић! Тако је "преломљено" на самом снимању, мада су Амери првобитно замислили да он буде Албанац. Каже да се одлично слагао са свима тамо "преко" што није био баш случај док је нешто пре тога играо са Жан-Марк Баром у "Љубавницима". Ту није било много љубави.

Иначе, министар спољних послова Свилановић слао га је у Лондон, приликом нашег поновног уласка у УНЕСКО. Успут је свратио у Холандију да се упозна са Џонијем Штулићем, а недавно је упознао и свог овдашњег идола Душана Весића. Сада посећије масере и оживљава лик Моцарта у Народном позоришту. Баш као и славни композитор из Салцбурга, важи за некога ко нема "длаке на језику" и задршке у ставу.

Ката - Маја Манџука

Фото:Архива ТВ Новости

 

И Ката и Маја су слатке. Обе верује у љубав. Мају одмалена привлачи глума, мада се као мала прво бавила манекенством. За њом је вапила и чувена модна агенција "Фокс", али Маја је рекла да је не занимају. Из тог периода остала јој је само љубав ка модерном облачењу. Жели да се усаврши као глумица и да обједини три своје љубави: продукцију, маркетинг и глуму. Нада се да ће њен први филм, "Виртуелна стварност", снимљен пре три године, коначно угледати мрак биоскопске дворане. Велики је сањар, воли да слуша лагану музику док вози ауто. То је опушта. Воли и да гледа у небо, да шета уз обалу мора и једе све што у њему плива. И све то само зато што је риба у хороскопу.

Гојко Сиса - Никола Ђуричко

Гојко Сиса је школски друг двојице главних јунака, који је успео да постане нешто. Власник је ноћног клуба, скупих одела, телохранитеља и - Кате.

Фото:Архива ТВ Новости

 

Иначе, Никола, попут Сисе, прави пометњу међу женском публиком већ самом појавом. Себе зове Лепи и жене му углавном верују да је то тачно. Осим што се у слободно време бави глумом, ту су још и рокенрол (гитара, вокал) и компјутерске игрице. Тестирајете га. Задивићете се... Соррз девојке, али Никола је ожењен. Ускоро ћемо га гледати у "Граду странаца" (филм ће се можда звати "Наташа"), а и у првом српском хорору "ТТ синдром"

Деда - Зоран Цвијановић

Деда свима смета, а често и сам себи. Он је краљ добацивања сплеткарења, глуварења и осталих градских спортова. У филму показује дупе у правцу америчког сателита, што његов син, иначе "пљунути" тата, никако није могао да схвати. Питао га је зато на премијери у Центру Саваима публике а када је чуо шифру викнуо је "И сви они ће да виде твоје дупе!"

Фото:Архива ТВ Новости

 

Цвија добија највећи аплауз и када игра најмање улоге. Он је једноставно омиљен. Досуше, када је играо Шојку у "Сивом дому" био је омражен. Али то је било некада. Цвија се овога пута показао и као добар продуцент. Тренутно снима "Бумеранг", а ту тумачи лик "човека који губи сат". Дакле човека за кога је време одавно стало.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".