Српска представница Ана Ђурић Констракта наступаће вечерас на другој полуфиналној вечери са својом песмом “Ин цорпоре сано”, а за место у финалу бориће се против Финске, Израела, Азербејџана, Грузије, Малте, Сан Марина, Аустралије, Кипра, Ирске, Северне Македоније, Естоније, Румуније, Пољске, Црна Горе, Белгије, Шведске и Чешка.

Фото: Профимедиа

 

 

Ипак, чини се да ће овај дан бити судбоносан за Србију, чија је представница већ стекла велику популарност широм света. Наиме, 12. мај је датум када је 2007. године српска представница Марија Шерифовић однела победу на овом такмичењу својом песмом “Молитва”.

Констрактина кореографија врло је слична Маријиној, што је привукло велику пажњу домаћих медија, а верујемо да би то, заједно са овим симболичним датумом могло да представља знак да Србију чека велики успех на овогодсишњем такмичењу.

Констракта је напорно вежбала у претходном периоду, а о њој не престаје да се бруји, како у домаћим и страним медијима, тако и широм друштвених мрежа где се непрестано прича о упечатљивом тексту песме, који је чак добио велико признање.

Србија у току друге полуфиналне вечери може да гласа, али не сме да гласа за своју представницу због чега се сви уздају у дијаспору да ће упутити огроман број гласова за нашу здраву уметницу. Томе се нада и сама Констракта која је на друштвену мрежу инстаграм окачила слику са описом:

- Да јавимо рођацима из дијаспоре, теткама из Америке, ујацима из Аустралије, друговима бисерима расутим по целом свету…Србија је редни број 3, 12.05.2022.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".